Hírösszefoglaló - Útfelújítások szerte Nyíregyházán, a színházban Legénybúcsúra készülnek

Kezdődik az útfelújítás – 18 utca kap aszfaltburkolatot október végéig

Elkezdődik az ötmilliárd forintos útépítés első üteme Nyíregyházán. Az első szakaszban 18 utca kap szilárd burkolatot, várhatóan október végére. A program teljes keretét az előzetes tervek szerint 2022 év végére sikerül felhasználni.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/kezdodik-az-utfelujitas-18-utca-kap-aszfaltburkolatot-oktober-vegeig-2021-04-20

 

Felújítják a Tiszavasvári úti felüljárót – A szakemberek már dolgoznak a híd alatt

Hétfőn elkezdődött a Tiszavasvári úti felüljáró felújítása. A beruházást még tavaly ősszel jelentették be, április 19-én pedig elindult a munka. Az önkormányzat kérésének megfelelően szélesítik és gyalog-kerékpárúttal bővítik a vasút fölötti hidat. A tervek szerit az átfogó munkálatok 2022 augusztusában fejeződhetnek be.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/felujitjak-a-tiszavasvari-uti-feluljarot-a-szakemberek-mar-dolgoznak-a-hid-alatt-2021-04-21

 

Körforgalom épül a Kállói úton – A tervek szerint szeptemberre befejeződnek a munkálatok

Várhatóan szeptemberre készül el Nyíregyháza legújabb körforgalma a Kállói úton. A Tünde utcai kereszteződésben egy hete kezdődött a munka, négyágú, biztonságos csomópontot hoznak létre, minden ágán átkelőhelyekkel a gyalogosok és kerékpárosok számára. A későbbiekben lezárásokra és jelzőlámpás közlekedésre kell számítani az érintett szakaszon.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/korforgalom-epul-a-kalloi-uton-a-tervek-szerint-szeptemberre-befejezodnek-a-munkalatok-2021-04-22

 

Kinyitottak az óvodák – 4400 gyermeket vártak hétfőn a nyíregyházi óvodákba

35 önkormányzati, illetve 6 egyházi és egyéb fenntartású óvoda nyitotta meg újra a kapuit Nyíregyházán. 4400 gyermeket vártak az intézmények a szabolcsi megyeszékhelyen. Az óvodák közel 6 hetes kényszerszünetet tartottak, csak ügyeleti rendszerben fogadták azokat a gyerekeket, akikre nem tudtak vigyázni a szüleik. Az óvodák városszerte szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett fogadják a kicsiket.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/kinyitottak-az-ovodak-4400-gyermeket-vartak-hetfon-a-nyiregyhazi-ovodakba-2021-04-19


 

Faültetés – 30 díszfát ültettek el a jósavárosi Robinson dombon

30 előnevelt fát ültetett el a nyíregyházi Rotary Club, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterével és a NYÍRVV Nonprofit Kft.-vel együttműködve. A díszkörte- és díszgalagonyafákkal a jósavárosi Robinson domb egy része vált még zöldebbé.

További információk: 
https://www.nyiregyhaza.hu/post/faultetes-30-diszfat-ultettek-el-a-josavarosi-robinson-dombon-2021-04-20


Faültetés – 20 darab előnevelt amerikai ámbrafát ültettek el a Bujtosi Városligetben

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület idén is csatlakozott a polgármesteri faültetési programhoz. A Föld napján egy újabb fasorral nőtt Nyíregyháza zöldterülete. A városhoz tartozó 52 hektár parkerdő mellett már közel 2 millió négyzetméter a zöldparkok mérete.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/faultetes-20-darab-elonevelt-amerikai-ambrafat-ultettek-el-a-bujtosi-varosligetben-2021-04-22


Segíteni kell a mozgásgazdag életmódot

A koronavírus ellen az egyetlen eszköz a kezünkben az oltás – hangsúlyozta szerkesztőségünknek dr. Szabó Tünde államtitkár, aki mindenkit arra kér, regisztráljanak, és vegyék fel az oltást, hiszen csak így tudjuk magunk és környezetünk egészségét megóvni. Nyíregyháza országgyűlési képviselője a városi sportfejlesztésekről és sikerekről is nyilatkozott, kiemelve a nemrég elkészült sportparkokat, melyekkel közelebb lehet vinni a lakossághoz az egészséges életmódot szolgáló, ingyenes és sérülések kockázata nélkül használható fitnesz­eszközöket.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/segiteni-kell-a-mozgasgazdag-eletmodot-2021-04-25


Újra működik a szökőkút a Bujtosi-tavon – A vízi látványosság szinte minden órában csobog

A hideg téli hónapok után újra működnek a szökőkutak Nyíregyházán. Az egyik legszebb vízi látványosság a Bujtosi-tavon található, a városüzemeltetési társaság a jó idő beköszöntével péntek délelőtt újra kihelyezte ezt a szökőkutat is.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujra-mukodik-a-szokokut-a-bujtosi-tavon-a-vizi-latvanyossag-szinte-minden-oraban-csobog-2021-04-23

 

Honvéd kollégium Nyíregyházán – A tervekről egyeztettek a szakemberek a városházán

Nyolc-tíz új bentlakásos iskolát szeretne létrehozni a Magyar Honvédség, ezek egyike akár Nyíregyházán is működhetne. A Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a város intézményeinek igazgatóival, illetve a szakképzési centrum vezetőjével is egyeztetett a lehetőségekről. A honvédség kadétprogramjához már 80 iskola csatlakozott, céljuk, hogy vonzóvá tegyék a fiatalok számára az egyenruhás pályát.

További információk: 
https://www.nyiregyhaza.hu/post/honved-kollegium-nyiregyhazan-a-tervekrol-egyeztettek-a-szakemberek-a-varoshazan-2021-04-19

 

OTDK a Nyíregyházi Egyetemen: két szekció ifjú kutatói szerepelnek az online eseményen

A Nyíregyházi Egyetem ad otthont a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia két szekciójának. A felsőoktatási versenyek legrangosabb küzdelmében a Pedagógia, Pszichológia, Andragógia és Könyvtár-tudományi, valamint a Tanulás- Tanításmódszertani és Tudástechnológiai szekciók otthona keddtől a nyíregyházi campus virtuális csatornája. Az eredményhirdetés csütörtökön lesz.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/otdk-a-nyiregyhazi-egyetemen-ket-szekcio-ifju-kutatoi-szerepelnek-az-online-esemenyen-2021-04-21

 

Ajándék a kórház dolgozóinak – Az oltópontokra vitt csomagot a Nyíregyházi Egyetem

Húsz darab ajándékcsomagot kaptak az oltópontok dolgozói a Jósa András Oktatókórházban a Nyíregyházi Egyetem munkatársaitól. Napi szinten több százan dolgoznak az egészségügyi intézményben annak érdekében, hogy folyamatosan és gördülékenyen haladjon a vakcinák beadása a megyében.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/ajandek-a-korhaz-dolgozoinak-az-oltopontokra-vitt-csomagot-a-nyiregyhazi-egyetem-2021-04-22


Legénybúcsú – A Móricz Zsigmond Színház a Szabadtérin mutatja be Szente Vajk vígjátékát

A Móricz Zsigmond Színház a 2021/2022-es évadban Szente Vajk Jászai-díjas színművész, rendező és író Legénybúcsú című vígjátékát a kaposvári Csiky Gergely Színházzal és a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukciós együttműködésben, a Jászai-díjas Nagy Sándor rendezésében állítja színre. A nyári bemutató után aztán szeptembertől szerepel a darab a kőszínházban.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/legenybucsu-a-moricz-zsigmond-szinhaz-a-szabadterin-mutatja-be-szente-vajk-vigjatekat-2021-04-20