Segíteni kell a mozgásgazdag életmódot
Segíteni kell a mozgásgazdag életmódot

A koronavírus ellen az egyetlen eszköz a kezünkben az oltás – hangsúlyozta szerkesztőségünknek dr. Szabó Tünde államtitkár, aki mindenkit arra kér, regisztráljanak, és vegyék fel az oltást, hiszen csak így tudjuk magunk és környezetünk egészségét megóvni. Nyíregyháza országgyűlési képviselője a városi sportfejlesztésekről és sikerekről is nyilatkozott, kiemelve a nemrég elkészült sportparkokat, melyekkel közelebb lehet vinni a lakossághoz az egészséges életmódot szolgáló, ingyenes és sérülések kockázata nélkül használható fitnesz­eszközöket.

Az Európai Unió átlagának kétszerese a koronavírus ellen beoltottak száma Magyarországon, ami a fokozatos újranyitás alapja a jövőben – hangsúlyozta dr. Szabó Tünde a Nyíregyházi Televíziónak adott interjújában. Az államtitkár hozzátette, a vírus ellen az egyetlen eszköz a kezünkben az oltás, így mindenkit arra kér, regisztráljanak, és vegyék fel az oltást. Szerinte csak így tudjuk magunk és környezetünk egészségét megóvni, a súlyos megbetegedéseket megelőzni, s a harmadik hullámot kezelni. Az országgyűlési képviselő arra is rámutatott, fiatalok is súlyosan meg tudnak betegedni, s nehéz a kórházi dolgozók helyzete, akiknek sokat köszönhetünk.

„Jól döntött a kormány”

Úgy látja: az is fontos, hogy a kormány előrelátóan kezeli a helyzetet. – Az elmúlt időszakban nagyon hamar érzékelte a magyar kormány, hogy nem érkeznek úgy az unióból azok a vakcinák, amelyeket megígértek, így a keleti országokból rendelt vakcinákkal tudta segíteni az itt élőket. Ez egy nagyon jó döntés volt, és ennek köszönhető a több mint hárommillió ember beoltottsága itt, Magyarországon, amely már azt tudja eredményezni, hogy a fokozatos nyitások elkezdődtek – mondta dr. Szabó Tünde.

Fontos a megbecsülés

Pont a pandémiás helyzet miatt nem tudta átvenni március 15-én, az Emberi Erőforrások Minisztériumában a nyíregyházi 4 for Dance csapata azt az elismerő oklevelet, amit így a tárca államtitkáraként, egyben városunk országgyűlési képviselőjeként dr. Szabó Tünde adott át a napokban dr. Kovács Ferenc polgármesterrel együtt a Krúdy teremben. A képviselő kiemelte, fontos megbecsülni azokat, akik értünk, a magyar kultúráért dolgoznak, s különösen jó érzés, nagy dolog számára, ha itt élőkkel tudja ezt megtenni.

Röplabdasikerek és lehetőségek

Az államtitkár az elmúlt időszak nagy sportsikerét, a Fatum Nyíregyháza női röplabdacsapat Magyar Kupa és bajnoki címét is kiemelte. – Nagyon gratulálok a lányoknak, és természetesen polgármester úrnak, hiszen ez az õ sikere is. Tény, hogy Nyíregyházán mindig is nagy hagyománya volt a röplabda sportágnak. Nagyon jó szakembereink vannak, látszik az utánpótlás-nevelésen, élsportban, milyen szinten vagyunk. Fontos hangsúlyozni, hogy immár három éve a TAO-s látvány-csapatsportágak körébe tartozik a röplabda és óriási lehetőségeket tudunk biztosítani ezáltal a sportágnak – tette hozzá.

Közelebb a lakossághoz

Az államtitkár kiemelte, hogy az egészséges, moz­gás­gazdag életmódot azzal is szeretnék elősegíteni, hogy közelebb viszik a lakossághoz az eszközöket. Ennek részeként készült el az utóbbi hónapokban, több városrészben 9 új sportpark, melynek eszközeit szabadon, ingyenesen, sérülés kockázata nélkül használhatják a nyíregyháziak, korosztálytól függetlenül.

Megújuló játékterek

Emellett folyamatosan látogat el városi iskolákba, intézményekbe, s igyekszik segíteni az infrastruktúra fejlesztésében, hiszen még mindig vannak a ’70-es, ’80-as évekből ránk maradt fedett és kültéri létesítmények egyaránt. Ezek részeként újult meg most a Vasvári gimnáziumban és az Arany iskolában a kézilabdapálya, olyan körülményeket teremtve, amikkel ott lehet tartani a fiatalokat. Szerinte nem mindegy ugyanis, hol, milyen feltételek között edzenek, ez kihat a későbbi élsportra is. Az Arany iskola tanuszodájának fejlesztése is folytatódik, ahol annak idején, későbbi olimpikonként õ maga is rótta a métereket. Egy aktualitást is érintett sportvezetőként-nyíregyháziként: gratulált Hatházi Dórának, aki a május közepi, budapesti Európa-bajnokságon fogja képviselni hazánkat és városunkat.