Faültetés – 30 díszfát ültettek el a jósavárosi Robinson dombon
Fotó: Szarka Lajos

30 előnevelt fát ültetett el a nyíregyházi Rotary Club, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterével és a NYÍRVV Nonprofit Kft.-vel együttműködve. A díszkörte- és díszgalagonyafákkal a jósavárosi Robinson domb egy része vált még zöldebbé.

Városunkban évek óta zajlik egy tudatosan megtervezett, egymásra épülő fejlesztéssorozat, melynek része az épített környezetünk korszerűsítése, állagmegóvása, valamint a közlekedési infrastruktúra és a zöldfelületek fejlesztése is. A fásítási programmal kiegészült zöldfelület-fejlesztési programhoz már évek óta számos helyi vállalkozás, civil szervezet és magánszemély is csatlakozott. Legutóbb a helyi Rotary Club kezdeményezésével valósult meg egy újabb fásítási program, ezúttal a jósavárosi Robinson dombon.

Robinson domb

„Szerettük volna, ha egy közös faültetés valósulna meg a várossal, mivel nagyon jó a kapcsolatunk, és több közös projektünk is volt már éveken keresztül, ezért úgy gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk a város zöldítési programjához. A Robinson domb egy olyan ikonikus hely, amely sokunk számára gyerekkori emlékeket idéz, egy gyönyörű játszótér, itt található a város talán leghosszabb csúszdája és egy kondipark, ezért úgy döntöttünk, itt valósítjuk meg a közös beruházást egy gyönyörű sétánnyal és ezzel a 30 darab gyönyörű fával” – mondta el Kovács Krisztián, a Rotary Club nyíregyházi elnöke.

A faültetéssel kialakított sétányt Rotary sétánynak nevezték el, mely két végén egy-egy emléktábla emlékeztet a zöld város programra és a Rotary várossal való közös együttműködésére. Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, minden elültetett fával zöldebb lesz Nyíregyháza, javul a levegő minősége és szebb lesz a városunk.

„A Robinson domb évek óta kikapcsolódási lehetőséget biztosít az itt élők számára, több projektből megvalósított játszóterek és kondipark is épült itt, ennek a környezetét szeretnénk szépíteni, jelen pillanatban egy fasorral, ami 30 darab fát jelent, méghozzá díszgalagonyát és díszkörtefát” – tette hozzá Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Polgármesteri program

A fásítási programmal kiegészült zöldfelület-fejlesztési programhoz csatlakozó helyi vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek hozzájárulnak az egészséges környezet kialakításához és megtartásához, valamint Nyíregyháza levegőjének folyamatos javításához.

„Itt régóta megkezdett ügyeinknek a folyamatossága is látható. Egyrészt a Robinson domb felújítása, ahol már több beruházás is megvalósult, másrészt a Rotary Clubbal való együttműködésünk, amelynek szintén sok eredménye volt már az elmúlt években, és most itt egy újabb is. Felújítottuk ezt a sétányt gyöngykaviccsal, és a Rotary Club társult ehhez, 30 darab fával csatlakozva a polgármesteri faültetési programhoz is.”

2018-ban indult egy polgármesteri program Nyíregyházán, amelynek az a lényege, hogy a környezetünket szebbé tegyük, többek között előnevelt fák ültetésével, ezzel pedig minél nagyobb lombkorona-felületet alakítsunk ki a városban. A héten a vállalkozói klub összefogásával folytatódik majd tovább a fásítási program a városban – tette hozzá Nyíregyháza polgármestere.

Kapcsolódó galéria

Rotary sétány a Jósavárosban