Újra működik a szökőkút a Bujtosi-tavon – A vízi látványosság szinte minden órában csobog
Fotó: Szarka Lajos

A hideg téli hónapok után újra működnek a szökőkutak Nyíregyházán. Az egyik legszebb vízi látványosság a Bujtosi-tavon található, a városüzemeltetési társaság a jó idő beköszöntével péntek délelőtt újra kihelyezte ezt a szökőkutat is.

 

A Bujtosi-tóról a szökőkutat még ősszel, a hideg időjárás előtt kiemelték, a téli pihenő után pénteken került ismét a helyére. A vízi látványosságot csak több darabban tudták a tóhoz szállítani, a városüzemeltetési társaság pedig órákon keresztül dolgozott azon, hogy újra a helyére kerüljön.

Óránként csobog a szökőkút

A vízi látványosság naponta 130 percet csobog, és szépsége mellett a tó vizének oxigénellátottságát is javítja, amely kedvező hatással van a víz élővilágára. Az úszó szökőkút mindennap délelőtt 9 órától este 10 óráig működik, minden óra első 10 percében. A rövid üzemidő oka, hogy a szökőkút üzemeltetésének jelentős a villamosenergia-költsége. A szökőkút este még látványosabb, hiszen színes fények világítják meg a vízsugarakat, permetet.

Karbantartási munkálatok

A városüzemeltető társaság Nyíregyházán 9 szökőkutat, több mint 30 ivókutat és közel 400 közkifolyót üzemeltet, amelyek éves költsége meghaladja a 10 millió forintot.

A NYÍRVV szakemberei egész héten dolgoznak a város szökőkútjainál, a munkálatok során kijavítják a technikai jellegű hibákat, alapos tisztítást végeznek, melyet a feltöltési munkák követnek. Így hamarosan teljes pompájukban tündökölhetnek a város vízi látványosságai.

Dolgoznak a játszótéren

A Bujtosi Városligetben tovább folytatódik a nagy játékvár felújítása is. A nagyfokú igénybevétel és elhasználódás miatt a karbantartási munkálatok előreláthatólag egy hétig tartanak. A társaság felhívja a gyerekek és szülők figyelmét, hogy ameddig dolgoznak a szakemberek, a játékvárat lezárják és nem használható. A napokban a kisebb négytornyú vár karbantartását már elvégezték.

A röplabdapálya hálóját már kihelyezték, így már ezt a sportolási lehetőséget is használhatják a nyíregyháziak.

Kapcsolódó galéria

Szökőkút üzembe helyezés a Bujtoson