Ajándék a kórház dolgozóinak – Az oltópontokra vitt csomagot a Nyíregyházi Egyetem
Fotó: Szarka Lajos

Húsz darab ajándékcsomagot kaptak az oltópontok dolgozói a Jósa András Oktatókórházban a Nyíregyházi Egyetem munkatársaitól. Napi szinten több százan dolgoznak az egészségügyi intézményben annak érdekében, hogy folyamatosan és gördülékenyen haladjon a vakcinák beadása a megyében.

A kórház nevében dr. Szondi Zita főigazgató vette át az ajándékcsomagokat az egyetem kancellárjától. Csütörtök reggel húsz darab, nagyrészt élelmiszerekkel megtöltött csomagot vitt a Nyíregyházi Egyetem az oltópontokon dolgozó egészségügyi szakembereknek. Ezekre a forrást a munkahelyi közösség gyűjtötte össze. Korábban, pár hete már szintén hoztak egy másik adag ajándékcsomagot, akkor a Covid osztályon dolgozóknak kedveskedtek, amit az egyetemen dolgozók szintén saját gyűjtésükből finanszíroztak.

Köszönet a dolgozóknak

„Úgy érezzük, hogy az itt végzett munka miatt akár a frontvonalban, akár az oltópontokon dolgozóknak nem győzzük kifejezni a köszönetünket. Az ajándékcsomag, amit összeállítottunk az összegyűlt pénzből, azt a célt szolgálja, hogy a mindennapok megpróbáltatásait valamilyen módon könnyebbé tegyük egy kávéval, egy teával, egy kis édességgel. Amikor pedig a kezükbe veszik a táskát vagy a tőlünk kapott jegyzettömböt, jusson eszükbe a Nyíregyházi Egyetem is, az a munkahelyi közösség, akik nagyon nagy szeretettel nyújtották át a mai napon az adományokat” – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja.

Egy éve a frontvonalban

Az oltópontokon reggeltől estig dolgoznak az orvosok és az egészségügyi személyzet, hétfőtől vasárnapig. A kórház a második és harmadik hullámban is számos ajándékot és felajánlást kapott már cégektől, különböző szervezetektől és magánszemélyektől is, ezt mind nagyra értékelik.

„A munka nagyon megterhelő, hiszen hónapok óta, már több mint egy éve látjuk el a koronavírusos betegeket. December végétől pedig megkezdtük az oltási terv végrehajtását és ez is óriási feladatokat ró a munkatársainkra. Az ajándékoknak, a különböző adományoknak minden telephelyünkön örülnek a dolgozók, hiszen ez kicsit javítja a komfortérzetüket és a hangulatot is a napi szintű nagy nyomás mellett” – nyilatkozta dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Csütörtökön is több százan dolgoztak a kórházi oltópontokon Nyíregyházán és megyeszerte. Mindennap az érkező vakcinák számához igazítják a dolgozók számát, így a megyeszékhelyen 6–8, a telephelyeken 2 és 4 közötti oltópontokat működtetnek hétköznaponként.

Kapcsolódó galéria

Adomány az egyetemtől 2021 04 22