Heti hírösszefoglaló: megbízólevelek, VIDOR, klímás autóbuszok és fürdőzés
Fotó: Illusztráció

Ezek voltak az elmúlt hét legfontosabb hírei: 

A két, fideszes egyéni képviselő, dr. Ulrich Attila és Halkóné dr. Rudolf Éva átvette megbízólevelét a városházán

Átvették megbízólevelüket az időközi önkormányzati választáson győztes jelöltek szerdán, a városházán. Dr. Ulrich Attila és Halkóné dr. Rudolf Éva – mindketten a FIDESZ-KDNP indulói – egyaránt meggyőző fölénnyel győzött a nyíregyházi egyes, illetve hármas számú választókerületben. Ezzel a városvezető frakció közgyűlési többsége is tovább erősödött.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/a-ket-fideszes-egyeni-kepviselo-dr.-ulrich-attila-es-halkone-dr.-rudolf-eva-atvette-megbizolevelet-a-varoshazan-2022-07-06

mb.jpg

Megújult szolgáltató központ – A legmodernebb körülmények között dolgoznak az Őrmester utcán

Kinőtte korábbi irodáját és egy felújított, modern, minden igényt kielégítő szolgáltató központot hozott létre a Raiffeisen Bank az Őrmester utcán. Az operációs központban 430-an dolgoznak, a milliárdos modernizáció munkahelyteremtő is, a pénzintézet rengeteg pályakezdőt is alkalmaz és várja is őket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megujult-szolgaltato-kozpont-a-legmodernebb-korulmenyek-kozott-dolgoznak-az-ormester-utcan-2022-07-05

rafi.jpg

VIDOR jegyek – Sztárok a VIDOR Fesztiválon

Publikus lett a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramja, de ismert már a Rózsakert Szabadtéri Színpad, a Bencs Villa és a Szindbád kínálata is. A VIP bérletes nézőket már július 8-án, pénteken fogadták a Szervező- és Jegyirodában. A Móricz Zsigmond Színház bérletesei hétfőtől válthatják meg a VIDOR előadások jegyét, majd kedden – és 14 órától online is – bárki vehet belépőt a Fesztivál valamelyik előadására. A sztárokat felvonultató program augusztus 26-tól szeptember 3-ig tart Nyíregyházán.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/vidor-jegyek-sztarok-a-vidor-fesztivalon-2022-07-08

vidor.jpg

Klímás autóbuszok – Komfortos közösségi közlekedés Nyíregyházán

52 darab klímás autóbusz közlekedik Nyíregyházán. Ezekben a járművekben a kinti hőmérsékletnél 6-7 fokkal kellemesebb a levegő. A jól felszerelt buszoknak a sofőrök és az utasok egyaránt örülnek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/klimas-autobuszok-komfortos-kozossegi-kozlekedes-nyiregyhazan-2022-07-04

busz.jpg

30 éves a Tréner: a töretlen fejlődést ünnepelték

Négy géppel és öt oktatóval kezdték, mára pedig Európa egyik legelismertebb pilótaképző bázisát hozta létre a nyíregyházi Tréner Kft. A cég neve összeforrt a magyar pilótaképzéssel és itt képzik az egyik legdinamikusabban fejlődő légitársaság, a WizzAir pilótáit is. A cég fennállásának 30 évfordulója alkalmából születésnapi partit tartott, melyre az egykori és jelenlegi oktatók, a pilóták és kadétok mellett, politikusokat, közéleti személyiségeket is meghívtak. Az eseményen az is kiderült, hogy a Tréner tovább fejleszti képzési kapacitásait.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/30-eves-a-trener-a-toretlen-fejlodest-unnepeltek-2022-07-07

trener.jpg

Tovább zöldül Nyíregyháza – Öntözés és telepítés a Szabadság téren

A NYÍRVV dolgozói a forróságban is folyamatosan dolgoznak. Most éppen a Szabadság tér újratelepítése, öntözőrendszerének kiépítése a feladat. A nettó 10 millió forintos beruházást a társaság saját forrásból finanszírozza.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tovabb-zoldul-nyiregyhaza-ontozes-es-telepites-a-szabadsag-teren-2022-07-08

zoldul.jpg

Diákmunka – Nyáron leginkább a pénzkereset miatt néznek munkalehetőség után a diákok

Több száz diák foglalkoztatására nyílik lehetőség a megyében is a nyári diákmunka keretében a következő két hónapban. Munkahelyenként változó a diákmunka hossza, és az érte járó fizetség is. A havi 8 órás munkáért 150 és 195 ezer forint között lehetséges. Ehhez azonban mindenkinek regisztrálni kell a Járási Hivatalok Foglalkoztatási irodáiban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/diakmunka-nyaron-leginkabb-a-penzkereset-miatt-neznek-munkalehetoseg-utan-a-diakok-2022-07-04

diakmunka.jpg

Új forgalmi rend – Egyirányúak lettek az utcák a kiserdőben

Új forgalmi rendet vezettek be a Mák, az Ibolya és a Nefelejcs utcákon, vagyis a nyíregyháziak által csak kiserdőként ismert területen. Az utcák egyirányúak lettek és van, ahol a parkolást is megtiltották. A változást lakossági kezdeményezésre vezették be. A Közterület-felügyelet várhatóan jövő héttől kezdi büntetni a szabálytalanul parkoló autókat, de a tilos behajtásért már most 80 ezer forintos bírságot lehet kapni.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/uj-forgalmi-rend-egyiranyuak-lettek-az-utcak-a-kiserdoben-2022-07-05

egyiranyu.jpg

Plüsskommandó – Újabb adomány a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának

Közel 2 millió forintos adományt kapott ismét a Jósa András Kórház Gyermekosztálya. Az Alapítvány az Alapítványokért a koraszülött részlegnek ajánlott fel olyan tárgyakat és eszközöket, melyek a koraszülött ellátásban segítik az ápolókat és a családokat. Fénytakarót és babafészket hoztak Nyíregyházára. Az Alapítvány közel két év alatt több mint 30 kórházba juttatta el a segítséget koraszülött osztályokra.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/plusskommando-ujabb-adomany-a-josa-andras-oktatokorhaz-gyermekosztalyanak-2022-07-07

pluss.jpg

Tanácsok a fürdőzőknek – Elkerülhetőek a tragédiák, ha hallgatunk a szakemberre

Csak a kijelölt helyeken fürödjünk és nem menjünk be a vízbe forró, felhevült testtel vagy ittas állapotban – ezeket tanácsolják a vízimentők. Több tragédia is történt már idén nyáron hazánkban, pedig a szakemberek folyamatosan hangsúlyozzák, hogy aki nem tud úszni, védőfélszerelés nélkül ne menjen a vízbe.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tanacsok-a-furdozoknek-elkerulhetoek-a-tragediak-ha-hallgatunk-a-szakemberre-2022-07-08

furdozes.jpg

Strandszezon – A Parkfürdő forgalmán is érződött a hőség

A napokig tartó extrém hőség a nyíregyházi Parkfürdő forgalmán is érződött.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/strandszezon-a-parkfurdo-forgalman-is-erzodott-a-hoseg-2022-07-06

strandszezon.jpg

Elismerő oklevél – A 2021-es Országos Tudományos Diákköri Konferencia szereplőit és szervezőit jutalmazták a Nyíregyházi Egyetemen

A tavaly tavasszal – első ízben – online rendezett 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia résztvevőit, hallgatókat és oktatókat jutalmaztak elismerő oklevéllel a Nyíregyházi Egyetemen. Mint ismeretes, az intézményben két szekcióban több száz dolgozat szerepelt, köztük sikeres nyíregyházi fiatalok is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/elismero-oklevel-a-2021-es-orszagos-tudomanyos-diakkori-konferencia-szereploit-es-szervezoit-jutalmaztak-a-nyiregyhazi-egyetemen-2022-07-04

otdk.jpg

Robotika tábor – Izgalmas szünidei elfoglaltságot szervezett a szakképzési centrum

Pályaorientációs nyári robotika tábort szervezett idén is a Nyíregyházi Szakképzési Centrum. Az általános iskolás, 10–14 éves gyerekeket a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben várták, ahol saját mobiltelefonjuk által vezérelt robotot készítettek, amit haza is vihettek magukkal.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/robotikatabor-izgalmas-szunidei-elfoglaltsagot-szervezett-a-szakkepzesi-centrum-2022-07-04

robotika.jpg

Az "Év Állatvédő Iskolája 2022" – Rangos elismerést kapott a sóstóhegyi oktatási intézmény

A második helyen végzett az Év Állatvédő Iskola 2022 versenyen a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézménye. Az iskolában 2021-ben alakítottak ki állatsimogatót és egy biokertet, mára pedig már száz állatról gondoskodnak a diákok az udvaron. A gyerekekre jó hatással van az állatok közelsége, megtanulnak gondoskodni és felelősséget vállalni az élőlények iránt, de a pedagógusok oktató munkáját is segítik.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/az-ev-allatvedo-iskolaja-2022-rangos-elismerest-kapott-a-sostohegyi-oktatasi-intezmeny-2022-07-07

ALLATVEDO.jpg

Móricz-konferencia – Az író halálának 80. évfordulóján koszorúzással és tudományos konferenciával emlékezett a hálás utókor

Új értékek a Móricz-kutatásban. Az író halálának 80. évfordulóján szervezett emlékezést a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete a társszervekkel, illetve a Móricz nevét viselő intézmények képviselőivel.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/moricz-konferencia-az-iro-halalanak-80.-evfordulojan-koszoruzassal-es-tudomanyos-konferenciaval-emlekezett-a-halas-utokor-2022-07-06

moricz.jpg

Tér-Zene program – A Kelet Brass Band koncertezett a Kossuth téren

Hétfő délután elindult a Tér-Zene program, a Kelet Brass Band koncertjével kezdődött a sorozat. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása” Tér-Zene program támogatási kategóriára, így vehet részt a közönség több helyszínen is az ingyenes koncerteken.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ter-zene-program-a-kelet-brass-band-koncertezett-a-kossuth-teren-2022-07-05

terzene.jpg

Apácák a múzeumfaluban – Pénteken folytatódik a jubileumi Mandala Nyár

A hagyományoknak megfelelően saját produkció nyitotta a Mandala Nyár programsorozatot a múlt héten, július 8-án pénteken pedig a Zenthe Ferenc Színház érkezik Nyíregyházára. A Sóstói Múzeumfaluban az Apácák című musical vígjátékot láthatja a közönség 20 óra 30 perctől.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/apacak-a-muzeumfaluban-penteken-folytatodik-a-jubileumi-mandala-nyar-2022-07-07

APACAK.jpg

Fotókiállítás – Nemzetközi program képei a Váci Mihály Kulturális Központban

Évente rendezi meg világméretű versenyét professzionális, amatőr és diákfotósok számára az International Photography Awards. Így segíti a feltörekvő művészeket, hogy ismertséghez és elismeréshez jussanak. Egy budapesti galéria a nemzetközi pályázat díjazott alkotásait és egy plusz válogatást kínált fel a Váci Mihály Kulturális Központ számára, melyet augusztus 24-ig láthatnak Nyíregyházán.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/fotokiallitas-nemzetkozi-program-kepei-a-vaci-mihaly-kulturalis-kozpontban-2022-07-05

fotokiallitas.jpg