Tér-Zene program – A Kelet Brass Band koncertezett a Kossuth téren

Hétfő délután elindult a Tér-Zene program, a Kelet Brass Band koncertjével kezdődött a sorozat. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása” Tér-Zene program támogatási kategóriára, így vehet részt a közönség több helyszínen is az ingyenes koncerteken.

A Kelet Brass Band nyitotta a Tér-Zene programsorozatot Nyíregyházán. A zenekar remek hangulatot teremtett hétfő délután és a hőség ellenére is sokan megálltak a Kossuth téren, hogy meghallgassák őket. Az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton nyert támogatást a programra, amelynek célja, hogy színes, változatos fellépőkkel és élő zenével tegyék még hangulatosabbá a városok nyitott tereit, egy-egy meglepetést okozva ezzel a járókelőknek.

"Mai modern slágereket és örökzöldeket dolgoztunk fel a zenekarunkkal, de saját szerzeményeket is szoktunk játszani. Nagyon örülünk a meghívásnak, hiszen szerintem ez azért nagyon jó dolog, mert így még többet találkozhatunk a helyi közönségünkkel." - mesélte a koncert előtt a zenekar vezetője, Koi Gergő.

Tér-Zene program

A program keretében Nyíregyházán 30 alkalommal lépnek fel előadóművészek és zenekarok a város különböző pontjain, ilyen helyszín például a Kossuth tér, a Benczúr tér, Sóstó, vagy a Bujtosi Városliget. Az érdeklődő zenekedvelők az első 10 időpont alkalmával a Kelet Brass Band formációval, valamint a Szabolcsi Koncert Fúvószenekarral találkozhatnak. Nyíregyháza város önkormányzata hét és fél millió forintot nyert a pályázaton.

"Nem csak itt a belvárosban lesz 40-45 perces koncert, hanem Sóstón, Örökösföldön, a Bujtosi Városligetben és a Jósavárosban is meg fognak jelenni a zenekarok, amelyek vállalták a nyári szünet ellenére is a fellépést. Mindenkinek várjuk az érdeklődését." - nyilatkozta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

További koncertek

Aki lemaradt a Kelet Brass Band hétfői koncertjéről, még kedd délután 16 órától a Benczúr téren vagy 18 órától a Bujtosi Városligetben, illetve július 26-án 18 órától a Fürdőház téren Sóstógyógyfürdőn találkozhat a zenekarral, ahol a Kelet Brass Band saját szerzeményeit is megismerheti a közönség. Jövő hét hétfőn, július 11-én 16 óra 30 perckor a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar fellépéssorozata kezdődik, első alkalommal a Fazekas János téren, Örökösföldön.

Kelet Brass Band:

- július 5. kedd: 16:00-16:50 Benczúr tér

- július 5. kedd: 18:00-18:50 Bujtosi Városliget

- július 26. kedd: 18:00-18:50 Fürdőház tér (Sóstógyógyfürdő)

Szabolcsi Koncert Fúvószenekar:

- július 11. hétfő: 16:30-17:20 Fazekas János tér (Örökösföld)

- július 11. hétfő: 18:00-18:50 Ungvár sétány (Jósaváros)

- július 15. péntek: 16:30-17:20 Benczúr tér

- július 15. péntek: 18:00-18:50 Kossuth tér

- július 18. hétfő: 17:00-17:50 Fürdőház tér (Sóstógyógyfürdő)

Kapcsolódó galéria

Térzene - Kelet Brass Band