A két, fideszes egyéni képviselő, dr. Ulrich Attila és Halkóné dr. Rudolf Éva átvette megbízólevelét a városházán
Fotó: Trifonov Éva

Átvették megbízólevelüket az időközi önkormányzati választáson győztes jelöltek szerdán, a városházán. Dr. Ulrich Attila és Halkóné dr. Rudolf Éva – mindketten a FIDESZ-KDNP indulói – egyaránt meggyőző fölénnyel győzött a nyíregyházi egyes, illetve hármas számú választókerületben. Ezzel a városvezető frakció közgyűlési többsége is tovább erősödött.

Gyors lebonyolítás

– Egy rendkívül gyors választást tudtunk lebonyolítani, hiszen gyakorlatilag fél nyolc előtt már az eredmények betáplálásra kerültek a számítógépekbe, s utána már csak a bizottságok bejövetele maradt, tehát nagyon gyorsan tudtunk végezni az eredményekkel – így összegezte a június 26-án lebonyolított időközi önkormányzati választást dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, a Választási Iroda vezetője, miután megköszönte a lebonyolításban résztvevők munkáját.

Időközi önkormányzati választás

Mint ismert: korábbi halálesetek miatt kellett kiírni a választást két egyéni választókerületben, az egyesben és a hármasban. Mindkettőben a FIDESZ-KDNP jelöltek fölényes győzelme született, dr. Ulrich Attila 789 vokssal, míg Halkóné dr. Rudolf Éva 1000 szavazattal nyerte meg a választást, ami az érvényes szavazatok 76, illetve 74 és fél százaléka. Az eredmények ismertetése után dr. Kukucska János, a Helyi Választási Bizottság elnöke nyújtotta át számukra a megbízóleveleket.

Megerősítés a városvezetésnek is

Dr. Kovács Ferenc polgármester értékelésében megfogalmazta, a két lehető legjobb jelöltet állította a FIDESZ-KDNP, amit az eredmények vissza is igazolnak, hiszen mindketten meggyőző fölénnyel nyertek. A polgármester úgy látja, a mostani választás a városvezetés és a frakció eddigi munkájáról is szólt, s egyben jelent megerősítést és elvárást, visszaigazolást és biztatást, hogy csak így tovább. – Nyíregyháza szempontjából ez az időközi választás nagyon eredményes volt és egy újabb garanciális eleme annak, hogy amit eddig végeztünk, folytatni tudjuk, s amit tervezünk, azt meg tudjuk valósítani a város és a városlakók érdekében – fogalmazott.

„Szeretném folytatni a közös munkát”

Az egyes választókerületben nyertes jelölt, dr. Ulrich Attila elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy a néhai dr. Adorján Gusztáv körzetében tudott nyerni, akinek özvegye az elsők között gratulált neki a választás éjszakáján. Egyben megköszönte a sokat dolgozó aktivisták munkáját. – Amit mondtam a különböző lakógyűléseken, azt tartani fogom, szeretném a közös munkát itt, a belvárosban folytatni az itt lakókkal. És szeretném megköszönni minden választónak, hogy elment szavazni, attól függetlenül, hogy kire adta le voksát. S különösen azoknak, akik rám szavaztak és a bizalmat úgymond belém helyezték.

Bizalom és felelősség

Halkóné dr. Rudolf Éva szerint a választás eredménye önmagáért beszél, bizalmat és felelősséget jelent. Mint mondta, a feladat nem áll távol tőle, hiszen korábban volt már két ciklusban is egyéni képviselője a hármas választókerületnek, s listáról bekerült képviselőként sem hagyta magára az ott élőket. Ezért a kampányidőszakra már kész tervekkel rendelkezett. – A fejem tele volt feladatokkal, programokkal és azokkal a megoldandó, választópolgároktól érkező javaslatokkal, amik feltornyosultak, és amik megoldásra vártak. Ezt szeretném folytatni. Ezzel szeretném meghálálni a bizalmat a választópolgárok irányába, hogy ezeket a feladatokat folytatni fogom – tette hozzá.

Tovább erősödött a városvezető frakció

Az időközi választás kettős FIDESZ-KDNP sikerével a városvezető frakció is tovább erősödött, mivel az egyik listás képviselő egyéni mandátumot szerzett. Így most 14:8 az arány a nyíregyházi közgyűlésben.

Kapcsolódó galéria

Megbízólevelek átadása a Városházán