VIDOR jegyek – Sztárok a VIDOR Fesztiválon
Fotó: Szarka Lajos

Publikus lett a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramja, de  ismert már a Rózsakert Szabadtéri Színpad, a Bencs Villa és a Szindbád kínálata is. A VIP bérletes nézőket már július 8-án, pénteken fogadták a Szervező- és Jegyirodában. A Móricz Zsigmond Színház bérletesei hétfőtől válthatják meg a VIDOR előadások jegyét, majd kedden – és 14 órától online is – bárki vehet belépőt a Fesztivál valamelyik előadására. A sztárokat felvonultató program augusztus 26-tól szeptember 3-ig tart Nyíregyházán.

Kern András és Hernádi Judit. Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Szerednyey Béla, Dobó Kata és Pokorny Lia - a teljesség igénye nélkül sorolta a sztárokat az igazgató abból az alkalomból, hogy elkészült a VIDOR Fesztivál versenyprogramja, és több helyszín kínálata.

„Kicsit sajátos lesz a mostani VIDOR Fesztivál abból a szempontból, hogy szinte teljes egészében vidéki színházak, nagyrészt vidéki nemzeti színházak alkotják a meghívott vendégelőadásokat. Szegedről jön a 39 lépőcsőfok. A Győri Nemzeti Színházból jön a Minden jegy elkelt, a kecskeméti színházból jön az 1x3 néha 4. Megpróbáltunk egy kicsit a vidéki színházakra koncentrálni, de természetesen a Vígszínház is képviselteti magát a Party című előadással. Itt lesz a Játékszínből a Dominógyilkosság, és az Orlai Produkció sem maradhat el természetesen. - fogalmazott Kirják Róbert, a színház igazgatója.

A nagyszínpadon lesz bohózat, tragikomédia, krimi és filmadaptáció is. A Krúdy Kamarában Az öldöklés istenét láthatják szolnoki színészekkel. Bereczki Zoltán one-man show-jával érkezik. Lesz egy Molière újrafogalmazás, és jön a Vircsaft, meg a Szexpedíció. A Rózsakert Szabadtéri Színpad említett két előadásán túl Kőhalmi Zoltán önálló estjére is várják a közönséget.

„A szokásoknak megfelelően az első napon a VIP bérletesek vásárolhatnak a VIDOR előadásaira jegyeket. Hétfői napon a bérleteseink, és kedden mindenkinek nyitott lesz most már a jegyirodának a kapuja, sőt kedden 14 órától online is megkezdjük az értékesítést. - mondta Kirják Róbert.

A Vidámság és Derű Országos Seregszemléje Kossuth téri koncertprogramja egyelőre még titok, várhatóan egy augusztusi tájékoztató alkalmával ismertetik a műsort. Ahogy a színháziak fogalmaznak, a legnagyobb nevettetők seregszemléjéről a színház Jegyirodájában kapnak részletes tájékoztatást. A mennyiségi korlátozásokról, és arról, hogy az elővásárlási jogosultság időszakában is van mód a színházbérletek megváltására.

Kapcsolódó galéria

VIDOR jegyek árusítása 2022