Hírösszefoglaló: rangos elismerés, megújuló zöldfelületek, fejlesztések és pálinkaverseny

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Újabb rangos elismerés a városnak – A nyíregyházi lett az Év Ipari Parkja 2020-ban

Nyíregyháza kapta „Az év ipari parkja 2020” rangos kitüntetést. Az elismerést Jászai Menyhért alpolgármester vette át az önkormányzat nevében a Nemzeti Befektetési Ügynökség Gálarendezvényén, Budapesten. A nyíregyházi ipari parkban folyamatos a fejlesztés, jelenleg két kiemelt nagyberuházás van folyamatban, az egyik a LEGO, a másik pedig az Electrolux gyárhoz kapcsolódik. A nagy érdeklődés miatt az utóbbi időszakban 88 hektár nagyságban újabb területeket alakítottak ki a déli ipari parkban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujabb-rangos-elismeres-a-varosnak-a-nyiregyhazi-lett-az-ev-ipari-parkja-2020-ban-2021-09-09

 

Megújultak Nyíregyháza zöldfelületei – Egy újabb nagyszabású projekt zárult le

Megújultak Nyíregyháza zöldfelületei egy több mint 1,5 milliárd forint értékű európai uniós pályázatnak köszönhetően, amelyet az önkormányzat nyert el. A projekt tartalmazta a Benczúr-Bessenyei tér, illetve a Bujtosi Városliget rehabilitációját, az Arany János utca és a Pazonyi tér zöldfelületi megújítását, valamint a Bocskai utcán található szolgáltatóház kialakítását.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megujultak-nyiregyhaza-zoldfeluletei-egy-ujabb-nagyszabasu-projekt-zarult-le-2021-09-09

 

Befejeződött a közel egymilliárd forintos óvodafejlesztés Nyíregyházán

Közel egymilliárd forintból újultak meg oktatási intézmények Nyíregyházán. Az Óvodafejlesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál – II. ütem című pályázatnak köszönhetően egy bölcsőde és nyolc óvoda korszerűsödött a város különböző pontjain. A 995 millió forintos forrásból többek között a neveléshez szükséges eszközöket vásároltak, megtörtént az épületek belső felújítása és konyhatechnológiai beruházások is megvalósulhattak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/befejezodott-a-kozel-egymilliard-forintos-ovodafejlesztes-nyiregyhazan-2021-09-07

 

18 földút kap szilárd burkolatot – Ősz végére befejeződnek az útépítési munkálatok

Tavasszal, gőzerővel kezdődött el az ötmilliárd forintos útépítés első üteme Nyíregyházán. A kormányzat hazai forrásból adott támogatást a városnak, ebből az összegből 18 földút kap szilárd burkolatot. A kivitelezés a tervezettek szerint zajlik, a munkálatok őszre befejeződnek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/18-foldut-kap-szilard-burkolatot-osz-vegere-befejezodnek-az-utepitesi-munkalatok-2021-09-08

 

Nyíregyháza ad otthont idén az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek

Nyíregyháza ad otthont idén az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek, amelyre több mint háromszázféle pálinkával neveztek a főzdék. A bírálatot szeptember 8–10. között tartják, ahol 26 pálinkaszakértő értékeli, kóstolja a nevezett tételeket. A tavalyi évhez hasonlóan külső rendezvények is kísérik majd a versenyt, ahol a pálinkakedvelők számára kóstolókurzusokat szerveznek a helyi éttermekben.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyiregyhaza-ad-otthont-iden-az-orszagos-palinka-es-torkolypalinka-versenynek-2021-09-08

 

Sikeres volt a táboroztatás – 1800 diáknak biztosított lehetőséget az önkormányzat

Idén nyáron visszatért a pandémia előtti helyzet a táborozást illetően és összesen 1800 gyereknek biztosított az önkormányzat nyári elfoglaltságot. A táboroztatás sikeresen lezajlott, rendkívüli esemény sehol nem történt. Az első turnusban minden tanuló ingyen vehetett részt a programokon, egyedül az étkezésért fizettek a szülők.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sikeres-volt-a-taboroztatas-1800-diaknak-biztositott-lehetoseget-az-onkormanyzat-2021-09-10

 

Gördülékeny volt az átállás – Egy hete lépett érvénybe az új buszmenetrend Nyíregyházán

Egy hete lépett érvénybe az új buszmenetrend Nyíregyházán, a változásokat pedig összességében jól fogadták az utasok. Szeptember elsején a vártnál is nagyobb volt a forgalom a városban, ezért néhány vonalon kisebb késést tapasztaltak a felhasználók. A tanévkezdési hajrá után azonban tarthatóak lesznek a menetrendek – erről tájékoztatta televíziónkat a járatokat tervező cég ügyvezetője.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/gordulekeny-volt-az-atallas-egy-hete-lepett-ervenybe-az-uj-buszmenetrend-nyiregyhazan-2021-09-07

 

Fejlesztés a kenyérgyárban – Elkészült az új levelestészta-gyártó csarnok a Gomba utcán

Több mint 1 milliárd 600 millió forintos fejlesztés zajlik jelenleg is a Nyíregyházi Kenyérgyárban. A beruházás első lépéseként bővítették a levelestészta-gyártó csarnok épületét, az új üzem működése jövő nyárra várható. Az új egységben óránként több mint harmincezer pékárut tudnak majd gyártani. A kapacitásbővítés 30 új munkahelyet is teremt a következő években.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/fejlesztes-a-kenyergyarban-elkeszult-az-uj-levelesteszta-gyarto-csarnok-a-gomba-utcan-2021-09-09

 

Szakmai nap – Mintegy 60 fő vett részt a hagyományteremtő programon

Mintegy 60 fő vett részt a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda által szervezett Tanévkezdő szakmai napon, a városházán. A pedagógusok mellett a diákönkormányzat, valamint Nyíregyháza és a környező települések diákjai vettek részt.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szakmai-nap-mintegy-60-fo-vett-reszt-a-hagyomanyteremto-programon-2021-09-10

 

Adóbefizetés – Közeleg a II. félévi határidő

Közeleg a helyi adózásban már megszokott, szeptember 15-ei fizetési határidő. A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya már kiküldte azt a több mint 23 000 darab értesítést az adózóknak, amely a folyószámla-egyenlegüket tartalmazza a 2021. augusztus 13. napjáig beérkezett befizetések figyelembevételével. Az értesítőben feltüntették az adózó elmaradt tartozását és a 2021. II. félévre esedékes helyi adókat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/adobefizetes-kozeleg-a-ii.-felevi-hatarido-2021-09-09

 

Fókuszban a közlekedésbiztonság – Ezer iskolás ismerte meg az alapvető KRESZ-szabályokat

Nyíregyháza volt az első állomása az általános iskolásoknak szervezett országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatnak. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. 13 héten járja a megyeszékhelyeket és Budapestet, az oktatással aktívan tesznek a súlyos és halálos kimenetelű közlekedési balesetek számának radikális csökkenéséért. Nyíregyházán mintegy ezer tanuló sajátította el a KRESZ-alapismereteket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/fokuszban-a-kozlekedesbiztonsag-ezer-iskolas-ismerte-meg-az-alapveto-kresz-szabalyokat-2021-09-10

 

Életfogytig tartó börtön és kártérítés vár a gyilkosra

Nem jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2018 novemberében, Kisvárda közelében megölt egy prostituáltat, néhány nappal később pedig életveszélyesen megsebesített egy bolti eladónőt Nyíregyházán.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/eletfogytig-tarto-borton-es-karterites-var-a-gyilkosra-2021-09-10

 

Tanévnyitó – Több mint ezer elsőéves hallgató kezdi meg a tanévet

Több mint ezer elsőéves hallgató kezdi meg a tanévet a Nyíregyházi Egyetemen szeptembertől. A felsőoktatási és a szakirányú képzésben résztvevők számára új lehetőségeket nyújt a modellváltás, melynek keretében augusztustól alapítványi formában, államilag elismert közhasznú szervezetként, magán felsőoktatási intézményként folytatják tovább a tevékenységet.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tanevnyito-tobb-mint-ezer-elsoeves-hallgato-kezdi-meg-a-tanevet-2021-09-06

 

Megszületett a VIDOR 2021 színházi versenyprogram zsűrijének döntése

Szombaton késő este összeült az ebben az évben újra Benedek Miklós, Kossuth-, Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok társulatának örökös tagja által vezetett, a Móricz Zsigmond Színház bérletesei közül kisorsolt civil zsűri, és megszületett az eredmény.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megszuletett-a-vidor-2021-szinhazi-versenyprogram-zsurijenek-dontese-2021-09-06