Szakmai nap – Mintegy 60 fő vett részt a hagyományteremtő programon
Fotó: Szarka Lajos

Mintegy 60 fő vett részt a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda által szervezett Tanévkezdő szakmai napon, a városházán. A pedagógusok mellett a diákönkormányzat, valamint Nyíregyháza és a környező települések diákjai vettek részt.

A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda és a Mustárházat működtető KÉK Egyesület, mint az ifjúsági önkormányzati feladatokat ellátó szervezet, idén rendezte meg hagyományteremtő jelleggel az első Tanévkezdő szakmai napját. Az eseményen az előadások az új kihívásokra igyekeztek választ adni, így kiemelt hangsúlyt helyeztek a pandémia okozta nehézségekre és azok megoldásaira is – mondta el televíziónknak Ecsedi Noémi diákpolgármester.

„A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda kezdeményezésére jött létre ez a szakmai nap, melynek célja, hogy Nyíregyháza oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusokat, szakembereket közelebb hozzuk egymáshoz, illetve elősegítsük az ő közös munkájukat, különböző információk átadásával.”

Az előadásokon elhangzott ismeretek, valamint az azt követő workshopok lehetőséget adnak arra, hogy a köznevelésben dolgozók és a fiatalok közös kommunikációja és közös együttműködése még teljesebb iskolai munkát tegyen lehetővé a jövőben. A rendezvényen dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, jelenleg egy nagyon aktív diák-polgármesteri irodája van Nyíregyházának, a pandémia alatt is folyamatosan ötletekkel keresték fel a város vezetését.

„Ezt az új kezdeményezést is valamikor a nyár elején mondták nekem, és kérték, hogy teret biztosítsunk nekik. Ezt megadtuk, mert az elmúlt másfél évben a kommunikáció egy kicsit akadozott, az emberi társadalomban és az iskolákban is, legfőképpen a digitális oktatásra való átállásban, a nemzetközi pályázatokban, és a kötelező, 50 órás közszolgálat szervezésében is. Ezek mellett az is fontos, hogy a diákönkormányzat, a diákok és a pedagógusok között is jó viszony alakuljon ki, folyamatosan ötletelnek a gyerekek, nekünk egy feladatunk van, hogy ne gátoljuk az ötleteiket, hanem segítsük őket, lényegében azokat a kéréseiket, amelyeket teljesíteni tudunk, azt teljesítjük is.”

A pedagógusok, intézményvezetők és diákok Nyíregyházáról, valamint a megyeszékhely vonzáskörzetében lévő településekről érkeztek a hagyományteremtőnek szánt szakmai napra.

Kapcsolódó galéria

Tanévkezdő szakmai nap a Városházán