Mesterekké váltak – Autószerelők, festők, fodrászok és kőművesek végeztek

13 szakmában összesen 109 mesterlevelet osztottak ki szerda délelőtt. A mesterlevéllel rendelkezők a szakképesítésben gyakorlati oktatók is lehetnek. Kertész Ágnes fodrásznak tanult és idén szerezte meg mesterlevelét. Elmondta:

Tizenkét éve dolgozom ebben a szakmában. Az elsődleges célom, hogy a diákokat oktassam és a tudásomat tovább adjam. Úgy gondolom, hogy minden fodrásznak presztízst jelent az, hogy ezt a mesterképzést elvégezheti.

Az ünnepélyes átadón a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által újonnan kinevezett 20 mestervizsga-bizottsági elnök is átvette a következő 4 évre szóló megbízását. Alagi István a Groska Kft. ügyvezetője is szerda délelőtt kapta meg a kinevezését. Kiemelte:

Körülbelül hat-hét éve foglalkozom épület és bútorasztalosok vizsgáztatásával. A tanulóképzéshez elengedhetetlen a mesterlevél megléte a képzés folyamán, ezért fontosnak tartom, hogy megfelelő mesterembereket képezzünk és ennek a segítésében, vizsgáztatásában szeretnék plusz szerepet vállalni.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az iparkamara 2018-ban is lehetőséget ad a gyakorlati képzőhelyek szakoktatóinak a mestercím megszerzésére, támogatott formában. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Pekó László elmondta, büszke arra, hogy sok embernek segítettek megszerezni a mesterlevelet.

Harmincöt személynek úgy tudtuk odaadni a mesterlevelet, hogy támogatásban részesültek. 300 ezer forint helyett 60 ezer forintba került a mesterlevél megszerzése, az is tény, hogy a többieknél is igyekeztünk a képzéseket úgy kialakítani, hogy költségben a lehető legkevesebb összegbe kerüljön a mesterembereknek.

– mondta.

A mesterek fogadalmat tettek. Esküszövegük szerint: továbbra is minőségi munkát végeznek és tudásukat átadják a következő generációnak.

 

Horváth Kíra