Nyíregyházán kezdte a heti országjárást a DK

Továbbra is Jeszenszki Andrást támogatja a Demokratikus Koalíció a június 9-ei önkormányzati választáson, bár a párt logója nem szerepel a választási iroda oldalán Jeszenszki András neve mellett, illetve a hétfői, nyíregyházi rendezvényükön sem vett részt az MSZP-ből kilépett ellenzéki polgármesterjelölt.

– Nem könnyű összeszervezni az erőket, de néha vita árán is el kell érni, hogy egy jelölt induljon a Fidesz ellen, ezt pedig semmilyen pártérdek vagy egyéni ambíció nem írhatja ezt felül – válaszolta televíziónknak Dobrev Klára, aki a DK-MSZP-Párbeszéd közös nyíregyházi kampányrendezvényére érkezett. Hozzátette, szomorú számára, hogy Magyar Péter Budapesten sikeres ellenzéki polgármesterekkel szemben indul, ugyanis megfogalmazása szerint, aki megbontja az ellenzék egységét, az Orbán Viktort segíti. A Demokratikus Koalíció az európai uniós választásra közös listát állított az MSZP-vel és a Párbeszéd Zöldekkel, ők képviselik az erős Európát, az úgynevezett Egyesült Európai Államokat – tette hozzá Dobrev Klára. A DK vezetőjét arról is kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy egyes hírek szerint az elmúlt időszakban ötvenen léptek ki a DK nyíregyházi szervezetéből.

"Volt konfliktus - hiszen Ön is erre utalt -, a DK-ban egy pár embertől sajnos meg is kellett válnunk, éppen azért, mert számunkra az Orbán rendszer legyőzése az első. Nem személyes ambíciók, nem pártérdekek, hanem az, hogy 1-1 ellenben induljunk, úgyhogy Jeszenszki Andrást támogatjuk itt polgármesternek azért, hogy ez a város egy szabad, élhető város legyen" - nyilatkozta Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője.