Olvasópróba – Készül a Bogyó és Babóca nagysikerű darab folytatása

A nagy sikerre való tekintettel a Móricz Zsigmond Színház társulata a Bogyó és Babóca első része után egy második résszel jelentkezik, erősítette meg a társulat a keddi olvasópróbán. A színház a folytatásban is ígéretes, szórakoztató és tanulságos történetekkel készül. A Bogyó és Babóca újabb kalandjai című előadás bemutatója jövő év elejére várható.

Az első rész nagy sikerére való tekintettel egyértelmű volt, hogy a Bogyó és Babóca című előadás után idén újabb résszel jelentkezik a Móricz Zsigmond Színház társulata – hangsúlyozta a készülő előadás olvasópróbáján Kirják Róbert, a színház igazgatója. A rendező ismét Blaskó Borbála, a Harangozó-díjas balettművész, koreográfus, rendező, aki sikeres kaposvári, tatabányai és most már nyíregyházi bemutatót is magáénak tudhat. Az eredeti mesét értékes tanulságok, hétköznapi helyzetek jellemzik, a történetek sosem didaktikusak, így a gyerekek természetes módon tanulhatnak belőlük. Az ilyen ábrázolás egyben a rendezés kihívását is jelenti.

„Számomra, mint rendezőnek ez a legnagyobb kihívás. Az adja a legnagyobb feladatot, hogy a történeteket hogyan tudom úgy színpadra alkalmazni, hogy ne didaktikus legyen, hanem olyan szituációkat teremtsek, ami a mozgás és a zene által egy picit dúsítja az élményt”

– mondta a rendező. A rendező optimista a második rész kapcsán, és ez érthető is, hiszen az első részt mindig telt ház előtt játszotta a társulat. Míg az előző darab a rendező fantáziájára épült, addig az újban a közönség ismerős történetekkel találkozhat. A jellegzetes karakterek, a kedves és szerethető szereplők nem változnak, egy kivétellel, Babóca, a Katicalány, Bogyó, a Csigafiú, Baltazár, a Méhecske, Pihe, a Pillangó és Ugri, a Szöcskelány mellett Vendel, a szarvasbogár is feltűnik majd a színpadon. Az előadás zenei és vizuális elemei még kiforróban vannak, de néhány részlet már körvonalazódott. A rendező örömmel fogadná például, ha a szereplők maguk is hangszert ragadnának a darabban.

„Ez egy kicsit még formai dolgok alá helyeződik, szóval még kialakulatlan, nem akarok nagyon nagy titkot elárulni, de azt azért elárulhatom, hogy a négy évszak köré fog szerveződni a történet és ezért Vivaldi Négy évszakát szeretném használni a mesében. Azt még nem tudom, hogy élőben szólaltatják meg a szereplők, hogy vannak-e annyira zenei képességüknél, hogy ezt meg tudják valósítani”

– tette hozzá. Az új előadás egészen biztosan nemcsak zenével, tánccal, prózai szöveggel és énekkel szórakoztatja majd a közönséget, hanem értékes tanulságokat is közvetít majd, akárcsak a szerethető, kedves történetekkel teli könyvsorozat és meseadaptációja. Érdemes lesz tehát az új részt is megnézni, hiszen a kikapcsolódás mellett garantáltan tanulságos üzenetekkel is gazdagodhatnak majd a nézők. A bemutató jövő év elejére várható.