Hiánypótló beszélgetéssorozatot indítottak táplálási nehezítettséggel küzdő gyermekek szüleinek

A Koraszülöttekért Országos Egyesület tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a koraszülésben érintett családoknak, édesanyáknak nemcsak fizikai vagy anyagi támogatást biztosítson, hanem az évek óta szőtt védőhálójának köszönhetően szakmai segítséget is adjon számukra. Évek óta készítenek hiánypótló podcast sorozatokat, melynek során egy-egy témát alaposan átbeszélnek érintett szülőkkel és szakemberekkel. A legújabb, táplálási nehezítettségről szóló sorozatuk már ingyenesen elérhető bárki számára az egyesület weboldaláról.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület a 2023-as adó 1 százalékos felajánlásoknak köszönhetően a koraszülésben érintett szülőket segítő podcastjük újabb tematikus sorozatát készítették el, melynek témája a táplálási nehezítettség. Magyarországon teljes egyedülálló és innovatív projektről van szó, ami széleskörű szakmai összefogásból születhetett meg.

A csecsemők és kisbabák megfelelő táplálása kritikus kérdés a szülők és a szakemberek számára egyaránt. Nem példanélküli, hogy olyan fokú táplálási nehézséggel küzdenek családok, amikor szakemberek bevonására lehet szükség. Hogy pontosan mikortól forduljunk szakemberhez, ennek eldöntését is segíti a Koraszülöttekért Országos Egyesület ingyenes új podcast sorozata.

A podcastban számos országosan ismert és elismert szakember osztja meg tudását, akik munkájuk során napi szinten foglalkoznak ezzel a témakörrel: dr. Tory Vera gyermekgyógyász, az Észak Budai Szent János Centrum Kórház Koraszülött, Csecsemő és Gyermek Osztály osztályvezető főorvosa, Siba Mónika gyógypedagógus, családterapeuta, Zsindely Katalin klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a Bethesda Gyermekkórház KIDSz részlegének vezetője, Csabai Krisztina klinikai gyermek szakpszichológus, a Kiskanál Kommandó társvezetője, Fazekas Dorottya okleveles gyógypedagógus, Lampertné Nepp Brigitta DSGM szakgyógytornász, fizioterapeuta, a Dévény Anna Alapítvány oktatója és Bösenbacher Tímea, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Fejlődéstámogató Központ Koraszülött Utógondozó munkatársa, az Újbudai Fejlesztőház vezető konduktora, TSMT terapeuta.

A szakemberek összesen 9 epizódban, egyenként nagyjából 30 perces blokkokban beszélgetnek többek között a kisbabák táplálásra való ráhangolódásáról, a hozzátáplálásról, a lelki nehézségekről, az ételfóbiáról, az autista gyermekek etetéséről, az evészavarok manuálterápiás kezeléséről és a szenzoros integrációs zavarokról is.

Az egyes epizódok ingyenesen elérhetőek a Koraszülöttekért Országos Egyesület hivatalos weboldalán a következő linken.