Országos döntő Nyíregyházán

"A hétvégén a NYÍKSE pályája a Bánki Donát Műszaki középiskola adott otthont az U12 országos szakmai torna egyik négyes csoportjának. 

Az ország legjobb korosztályos 16 csapata egy hétvégén négy városban, négyes csoportokban mérte össze erejét. 
Sajnos a mieink az egyik legkeményebb csoportba kerültek, de bíztunk abban, hogy a rendezés jogát megnyerve, hazai pályán  sikerül győzelmet vagy győzelmeket szerezni. A Kaposvár és az Óbuda gárdája mellett a Szolnok vendégeskedett két napig Nyíregyházán. Közel 150 lelkesen szurkoló szülő is elkísérte a csapatokat. Igazi versenyhangulatot varázsolva a lelátóra. 
Sajnos, a szombati első mérkőzésen a Kaposvár (KASI/A) beragadtunk és 12-2 -re már az ellenfél vezetett, mire a második negyedben magunkhoz térve, egy pontot sikerült kozmetikázni a különbségen, de a félidei büntetőket az egész mérkőzéshez hasonlóan gyengén dobtuk, így 14 pont hátránnyal fordultunk. 


A harmadik negyedben megint sok kimaradt büntető és ziccer volt, így nőtt a különbség és már 21 pont volt a hátrányunk. Az utolsó negyedre viszont magunkhoz tértünk és Hámornyik Máté s Molnár Máté pontjaival folyamatosan zárkóztunk fel. Egészen 10 pontig vissza is tudunk jönni, de az utolsó percekre elfáradtunk, így nem sikerült a gyenge kezdést és a kimaradt büntetőket (40-ből 20) pótolni. 
Kicsit bánatosak voltunk, mert egy jó kezdéssel ez egy nyerhető mérkőzés volt.
A vasárnapi első mérkőzésen a csoport és az ország egyik legjobbja ellen, az Óbudai Kaszások ellen kellett megmérkőznünk. 
Most azzal az ötössel kezdtünk, amely előző nap jobban teljesített és meg is volt az eredménye, mert nem igazán tudott meglépni az Óbuda. Sajnos utána kijött a technikai és agresszivitásbeli különbség és bizony felőrölték minket. A büntetőket továbbra is gyengén dobtuk. A 3. negyed elején felzárkóztunk kicsit, de utána egy 12-0 rohammal meg is bélyegezték a sorsunkat. 
A torna záró mérkőzésén a Szolnok együttesével mértük össze erőnket, nekik is két vereségük volt, így szoros mérkőzésre lehetett számítani. 
Sajnos ekkor sem kezdtünk nagyon jól, hat kihagyott büntető, így nem csoda, ha egy küzdelmes, nem túl ponterős mérkőzésen, de az első negyed végére már 13-12 vezettünk és a második negyed ötöse is jól teljesített, sőt a félidei büntetőknél is eggyel többet dobtunk, így a szünet után 30-26 eredménnyel fordultunk bízva a sikerben.
A harmadik negyedbe viszont megint 8 kimaradt büntető és sok pontatlan palánk alatti kísérlet megbosszulta magát, így elvesítettük 6-11 arányban ezt a játékrészt és egy ponttal már az ellenfél vezetett az utolsó negyed előtt.
Ekkor megint pontatlan, figyelmetlen támadások és öt percig nem tudtunk kosarat dobni, míg az Szolnok 7 pontot is dobott. Innen kezdtünk visszazárkózni, de mégis volt egy-két válasza az ellenfélnek. 
Megint egy nyerhető mérkőzés csúszott ki a kezünkből, de jól küzdöttek a mieink és mindent megtettek a sikerért. 
Egy ilyen szakmai tornának egyébként is az a célja, hogy az ország legjobbjai játszanak egy jót egymással és mérjék fel a hiányosságokat, azt, hogy hol tartanak.  Erre kiváló alkalom volt ez a két nap. 
Dícséret, hogy a NYÍKSE U12-es fiú játékosai egy kiváló idény után bekerültek a legjobb 16 közé, ahol erős csoportban, izgalmas mérkőzéseket játszottak. 
Mindenki pólót és aranyérmet kapott a kitűnő szereplésért." - áll a NYÍKSE tájékoztatójában.