Báloztak a görögkatolikusok

Négy év kényszerű kihagyás után, újra nagyszabású bált szervezett a Nyíregyházi Egyházmegye a Continental Arénában. Mintegy 1500 résztvevő jelent meg a színes eseményen, és sokan érkeztek a Hajdúdorogi Főegyházmegyéből és a Miskolci Egyházmegyéből is.

1992 óta szerveznek bált a görögkatolikusok Nyíregyházán. Legutóbb 2019-ben rendezték meg az eseményt, aztán a pandémia miatt rendre elhalasztották a bálozást. A program a szokásokhoz híven vecsernyével kezdődött, amit Kocsis Fülöp érsek-metropolita celebrált.

Kocsis Fülöp ezután köszöntötte a résztvevőket, majd házigazdaként Szocska A. Ábel is üdvözölte a rendezvényt. Nyíregyháza város polgármestere, dr. Kovács Ferenc abbéli örömét fejezte ki, hogy újra lehetőség nyílik a bálozásra.

A nyitótáncot a fehérgyarmati Bárdos Lajos Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói prezentálták. A művészeti iskolában közel 400 gyerek tanul több művészeti ágon. 2007-ben megkapta a kiválóra minősített művészeti iskola címet. Előadásuk üzenete szerint az életünk egyik legdrágább kincse: az idő, amelyet használjunk fel bölcsen a szeretetünk kifejezésére. A gyermekeket Máté Edina táncpedagógus készítette fel. Ezt a Nyírség Táncegyüttes táncháza követte. A rendezvény sztárvendége Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész volt. Az este során a zenét az LK Beat szolgáltatta. 

Kapcsolódó galéria

Báloztak a görögkatolikusok