Hamis a Malbi: cigarettahamisítókra csapott le a NAV
A fotó illusztráció

Majdnem tiszta Amerika. Ha cigi és USA, akkor kalapos cowboy lóháton a prérin, ha kamucigi és Nyíregyháza, akkor  járó motorral kisbuszok  a nagykapuban…

 Cigarettahamisítókra csapott le a NAV. A több mint százmilliós költségvetési hiányt okozó cselekményt nyomozók és bevetési pénzügyőrök közösen leplezték le. A szabolcsi vármegyeszékhelyen tartott ellenőrzés során hárman éppen indulni készültek mikrobuszaikkal, amiket a pénzügyőrök megállítottak, és átvizsgáltak. A járművekben felirat nélküli kartondobozokban megközelítőleg másfélmillió szál Marlboro feliratú, ám hamisított cigarettát találtak és foglaltak le. Az eredeti dohánygyártmánnyal rendkívüli hasonlóságot mutató termék előállításának körülményei további vizsgálat tárgyát képezik.

Az őrizetbe vett trió ellen bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult nyomozás. Az előállított három férfi letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte, elmarasztaló ítélet esetén akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Forrás: Simon Béla alezredes, sajtóreferens