Városnap – 3500 szeletes torta és gazdag programkínálat várja az érdeklődőket

Nyíregyháza idén ünnepli újratelepítésének 271. évfordulóját. Az önkormányzat a jeles alkalomból gazdag programkínálattal, Kowalsky meg a Vega koncerttel és a már hagyományosnak számító város tortájával várja az érdeklődőket a Kossuth térre május 18-án.

Nyíregyháza idén is ünnepli történelmi múltját és identitását újratelepítésének 271. évfordulóján. A Kossuth téren városnapi programsorozattal és a hagyományos város tortájával várják az érdeklődőket a hétvégén. A 3500 szeletes habcsókos mézes diótorta, amely már hagyományossá vált az ünnepen, helyi, szabolcsi alapanyagok felhasználásával készül, autentikus ízvilágával igazi tájjellegű élményt nyújtva az ínyenceknek. Az édességet a város gasztronómiai zsenijei, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Technikumának tanárai és diákjai készítik el. Takács Zoltán, a technikum szakmai igazgatóhelyettese kiemelte, a különböző rendezvények kiváló lehetőséget nyújtanak a szakmák bemutatkozására és annak megmutatására is, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a mindennapi életben.

„Fontos, hogy meg tudjuk mutatni a szakmákat, a hagyományos kézzel készült termékeket, amiket nem szabad leírni, hiszen nagyon fontos az életünkben. Mindenhol találkozhatunk vele a hétköznapokban, a családokban. Egyre divatosabbá vált, hogy üljünk le a számítógép elé, kérdezzük meg a mesterséges intelligenciát, mit csináljunk. A szaktudás a fejünkben, az emberekben van, a szakemberek pedig közöttünk, és ők azok, akik a legtöbbet tudják nyújtani számunkra. Nekik pedig örömet okoz, hogy olyan terméket tudnak készíteni, amit az emberek örömmel fogyasztanak”

mondta Takács Zoltán, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum szakmai igazgatóhelyettese. Csütörtök délután koszorúzással tisztelegnek a Városalapító atyák szobra előtt, pénteken a települési értéktár bővülése lesz a középpontban. Szombaton egész napos programsorozat várja az érdeklődőket, amelynek kísérőprogramja lesz a Helyi Termék Fesztivál is. Az est fénypontja a Kowalsky meg a Vega koncert, amely 19 órakor veszi kezdetét.

„Olyan vegyes programmal készülünk, amelyet kortól, nemtől függetlenül mindenkinek ajánlok, így azt is, hogy a város napján részt vegyen és egy kicsit szórakozzon. Gondoltunk a kicsikre játszóterekkel, olyan fellépőkkel, amelyek különböző generációkat szólítanak meg és különböző stílusúak. Gondolok itt a Fricskára, Janicsák Vecára, vagy éppen a Kowalsky meg a Vega élő koncertre. Ahogy az lenni szokott, az ember a családjában is felköszönti valami édességgel a születésnapost, most sem lesz ez másként. A városnapi tortának mindig nagy sikere volt, az ideit szombaton 3 órától bárki megkóstolhatja”

emelte ki dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere. A Városnap tehát gazdag programkínálattal és kulináris élményekkel várja az érdeklődőket. Aki szeretne változatos programok közül válogatni és megkóstolná a 3500 szeletes, ízletes habcsókos diótortát, mindenképpen látogasson el a város főterére május 18-án.

 

 

Kapcsolódó galéria

Városnap 2024 tájékoztató