Fitt-Majális, Bringa Piknik, Szépkorúak Sporttalálkozója: ez a május jól megmozgatja a nyíregyháziakat!
fotó: Szarka Lajos

A nagy sikerű Szelektív Szombat után, május 11-én Nyírszőlősön vár bennünket az egész napos, ínycsikkandozó falatokat kínáló Fakanál Fesztivál. Május 16-tól 18-ig pedig a sztárfellépőkkel megspékelt városnapi rendezvénysorozatot érdemes jegyezni, ha szórakozásra, kulturális eseményekre vágyunk. Ám Nyíregyháza sportos város, erről a májusban esedékes, színes és minden korosztályt megmozgató sportrendezvények bíztosítanunk bennünket.   

Az utolsó tavaszi hónap első napja rögtön egy mozgalmas majálissal indul, a Fitt-Várossal. Az elmúlt hetekben részleteztük a program-, valamint a kiegészítő lehetőségeket, és  a honlapon is megtalálják a plakátot és a pecsétgyűjtő menetlevelet, amivel játékosan lehet részt venni a sorsoláson.

A sportcentrum és az önkormányzat összefogásával, a Continental Arénában május 1-jén rendezendő családi sport- és egészségnap várhatóan újra ezreket csalogat egy kis közös mozgásra – korosztálytól függetlenül.

A BringaSziget tulajdonosa, Pataki Mihály átadta a rendező önkormányzat képviseletében dr. Ulrich Attila alpolgármesternek a Fitt-Város főnyereményét, melyet május 1-jén nyerhet meg egy szerencsés a Fitt-Városon

Szintén minden generációnak szól a meghívás az idei Bringa Piknikre, melynek időpontja május 25. A Kossuth térről induló 35 kilométeres közös tekerés célja idén is a pluszprogramokkal csábító tokaji Fesztiválkatlan, és az idén az edzettebbek még egy hegykerülővel tehetik teljessé a túranapot, Bodrogkeresztúr érintésével Tarcal felé.

Egy május 28-i rendezvény azonban kifejezetten a nyugdíjasoknak szól. Ekkor rendezik ugyanis a Szépkorúak Sporttalálkozóját, a már hagyományossá vált helyszínen, az Atlétikai Centrumban.