Hírösszefoglaló: Útfejlesztések, oltási kampány, bővülő gyűjtemény, nyitás és enyhítések

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Útinfó – Kezdődik a Tiszavasvári úti felüljáró felújítása

Mint ahogy dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere Facebook oldalán már közzétette, hétfőn megkezdődik a Tiszavasvári úti felüljáró felújítása.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/utinfo-kezdodik-a-tiszavasvari-uti-feluljaro-felujitasa-2021-04-16

Oltás – A kismamák és a várandós anyukák számára indítottak oltási kampányt

A kismamák és a várandós anyukák számára indított oltási kampányt a nyíregyházi operatív munkacsoport javaslatát elfogadva a városi önkormányzat. A cél, hogy a kismamák és a várandós anyukák minél nagyobb számban vegyék igénybe a koronavírus elleni vakcinát, ezzel védettséget szerezve maguk és a csecsemőik, magzataik számára.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/oltas-a-kismamak-es-a-varandos-anyukak-szamara-inditottak-oltasi-kampanyt-2021-04-14

Levegőfertőtlenítő az óvodáknak – Nyitásra készülnek az önkormányzat intézményei

Nyolcvan darab légtisztító készüléket kaptak az önkormányzat óvodái, intézményenként tíz darabot. A takarítás és a fertőtlenítés folyamatos az óvodákban, maximum ötfős csoportokkal működnek március nyolcadikától. A jelenlegi tervek szerint április 19-től nyitnak az intézmények, hétfőtől várják a gyerekeket Nyíregyházán is.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/levegofertotlenito-az-ovodaknak-nyitasra-keszulnek-az-onkormanyzat-intezmenyei-2021-04-14

Nyitnak az iskolák – 300 gyereket várnak hétfőn a Bem József Általános Iskolába

Mintegy 300 gyereket várnak a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolába hétfő reggel, az alsó tagozatos diákoknak itt is megkezdődik a jelenléti oktatás. Az intézményben kikérték a szülők és a diákok véleményét a tavalyi online oktatásról, a hasznos tanácsokat pedig márciustól beépítették a digitális munkarendbe.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyitnak-az-iskolak-300-gyereket-varnak-hetfon-a-bem-jozsef-altalanos-iskolaba-2021-04-16

Nyitás és enyhítés jövő héttől – Hamarosan nyithatnak a teraszok Nyíregyházán is

Fokozatosan indul a jelenléti oktatás, jövő hét hétfőtől még csak az óvodák nyitnak ki és az alsó tagozatos diákok mehetnek újra iskolába. Ha a beoltottak száma eléri a három és fél millió főt, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A miniszterelnök szerint ez jövő héten csütörtök környékén történhet meg.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyitas-es-enyhites-jovo-hettol-hamarosan-nyithatnak-a-teraszok-nyiregyhazan-is-2021-04-15

Bővül a Kállay Gyűjtemény a Kulturális Negyedben

Újabb tárgyakkal és könyvekkel, valamint iratanyaggal bővül a Kállay Gyűjtemény a Kulturális Negyedben – nyilatkozta a Nyíregyházi Televíziónak dr. Ulrich Attila alpolgármester. A sok tekintetben eddig is páratlan múzeumnak a Bessenyei téri, korábban a hadkiegészítő parancsnokság által használt Kállay-ház ad otthont, melyet tavaly adtak át teljesen felújítva, átalakítva. A várva várt nyitást követően pedig a most Kállay István professzor által adományozott relikviákkal, könyvekkel is találkozhatnak a látogatók.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/bovul-a-kallay-gyujtemeny-a-kulturalis-negyedben-2021-04-14

A 4 for Dance kitüntetését hozta haza dr. Szabó Tünde, az EMMI államtitkára

Kiváló szakmai munkájuk elismeréseként adományozott március 15. ünnepére Elismerő oklevelet a 4 for Dance táncosainak az emberi erőforrások minisztere, prof. dr. Kásler Miklós. Dr. Szabó Tünde államtitkár szűk körben adta át a díjat a világbajnokoknak a városháza Krúdy termében.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/a-4-for-dance-kitunteteset-hozta-haza-dr.-szabo-tunde-az-emmi-allamtitkara-2021-04-14

Védelem a fagy ellen – Komoly károkat még nem okozott idén az időjárás

Nagy kárt még nem okozott az ültetvényekben a múlt heti fagy, az agrárkamara helyi elnöke ezt az almafák ellenőrzése után mondta. A fagyvédelem, a jégháló és öntözés nélkülözhetetlen feltételei a mezőgazdaságnak. A károkat a Mezőgazdasági Kárenyhítési Rendszer jogszabálya szerint lehet bejelenteni a gazdálkodóknak.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/vedelem-a-fagy-ellen-komoly-karokat-meg-nem-okozott-iden-az-idojaras-2021-04-12

Több mint 100 éves dísztermet restaurálnak – Megújul az evangélikus általános iskola

Nagyszabású felújítási munkák kezdődtek az evangélikus általános iskolában. Az intézmény dísztermét restaurálják és korhű mintázatok alapján szeretnék korszerűsíteni, de megújul többek között az épület külső homlokzata is. A szakemberek munkáját a lakosság is segítheti.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tobb-mint-100-eves-disztermet-restauralnak-megujul-az-evangelikus-altalanos-iskola-2021-04-16

Okos oxigénpalackok lesznek a mentőautókban

Okos oxigénpalackra cserélik a mentőkben lévő hagyományos palackokat. Ez is biztonságosabbá teheti a betegellátást. A járvány egyik következménye, hogy megemelkedett az oxigén-igény az egészségügyben – hangzott el az M1 híradójában.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/okos-oxigenpalackok-lesznek-a-mentoautokban-2021-04-12

Szeptemberben 10 hónapos rendőrképzés indul, melynek jelentkezési határideje május 31-e

A már folyó kettő, illetve másfél éves tiszthelyettesképzéssel párhuzamosan 10 hónapos, érettségire épülő, nappali rendszerű szakképzést indít a rendőrség a Rendvédelmi Technikumokban, valamint a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiáján. Közbiztonsági rendőrjárőr, illetve határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr szakképesítés megszerzése a cél.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szeptemberben-10-honapos-rendorkepzes-indul-melynek-jelentkezesi-hatarideje-majus-31-e-2021-04-15

Támadnak a kullancsok! – Így vigyázzunk kedvenceinkre tavasszal!

Az évnek ebben az időszakában különösen nagy figyelmet kell fordítanunk kedvenceinkre. Annak érdekében, hogy az egész család – beleértve a négylábú tagjait is – gondtalanul élvezze a természetben töltött időt, érdemes néhány óvintézkedést megtenni. A két leggyakoribb tavaszi veszélyforrás: a kullancsok és a mérgező növények.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tamadnak-a-kullancsok-igy-vigyazzunk-kedvenceinkre-tavasszal-2021-04-15