A 4 for Dance kitüntetését hozta haza dr. Szabó Tünde, az EMMI államtitkára
Fotó: Szarka Lajos

Kiváló szakmai munkájuk elismeréseként adományozott március 15. ünnepére Elismerő oklevelet a 4 for Dance táncosainak az emberi erőforrások minisztere, prof. dr. Kásler Miklós. Dr. Szabó Tünde államtitkár szűk körben adta át a díjat a világbajnokoknak a városháza Krúdy termében.

„Bejárták a fiatalemberek az egész világot, több mint 40 országban voltak, minden kontinensen, úgyhogy ez világraszóló. Azért is öröm számomra, mert világbajnokokat köszöntünk, hiszen világbajnoki címük is van a fiatalembereknek, úgyhogy én büszke vagyok – hiszen én is nyíregyházi vagyok –, hogy ilyen tehetséges emberekkel vagyunk megáldva itt, hazánkban.”

A 2004-ben alakult 4 for Dance Táncegyüttes méltatásával indult a köszöntő. Az emberi erőforrások minisztere Elismerő oklevelét hozta Nyíregyházára dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő.

„A sport és a tánc az valahol egy terület. Mondtam is a köszöntőmben, hogy az egészséges életmódhoz hozzájárul a tánc, fizikális, mentális állapotunk erősítéséhez. Ezt tovább kell vinni! A kultúránkat, a hagyományainkat nagyon fontos, hogy megismertessük a fiatalokkal, a gyermekekkel, a családokkal, de az idősebb korosztálynak is nagyon hasznos, hogy sokáig tudjunk űzni valamit. A táncot lehet” – nyilatkozta dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő.

Büszkék vagyunk rátok és csodáljuk sikereiteket – így üdvözölte a fiúkat Nyíregyháza polgármestere. Jó az időzítés, hiszen művészeink megsínylették a pandémiát, de tudniuk kell, hogy ez idő alatt sem feledkezünk meg róluk.

„Amit ők a néptáncból kihoztak, ahogy a hagyományt az ő kreativitásukkal átvitték a modernitásba, és ezt most már 17. éve óriási sikerrel, káprázatos műsorokat létrehozva előadják, nekem ez a legnagyobb dolog” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A szívünknek és a lelkünknek is jólesik ez a kitüntetés – fogalmazott a táncosok egyike –, hiszen számtalan fellépés maradt el, és ez valamelyest pótolja az élményeket. Algéria, Nigéria vagy Dánia felkérését is el kellett utasítani a járvány miatt.

„Én úgy gondolom, hogy a jéghegy csúcsa még messze van. A csapatunk számtalan kitüntetéssel büszkélkedhet, és nem is tudom megmondani, hogy a világbajnoki érmeinek, vagy éppen a Nyíregyházi Települési Értéktárba vagy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba való bekerülés, vagy ez a miniszteri elismerés a legkedvesebb, hiszen valamennyi pozitív visszajelzés számunkra, hogy jól végezzük a munkánkat” – vélekedett Bárány Kristóf, a 4 for Dance táncművésze.

A táncos csapat folyamatosan dolgozik. Erőnléti edzéseket tartanak és új koreográfiákkal foglalkoznak. Most is négy magyaros jellegű színpadi tánc készül. Nagyon várják már a fellépéseket, és azt, hogy a nyíregyházi események után lehetőség nyíljon a külföldi fellépésekre is elutazni.

Kapcsolódó galéria

Miniszteri elismerés a 4fordance részére