Tárgyaláson folytatódik a feleségét kamerákkal figyelő férfi ügye
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság 2021. április 19-én előkészítő ülést tartott a zaklatás vétsége miatt Sz.B. vádlottal szemben folyamatban lévő ügyben.

 

A vádirat szerint a vádlott és a sértett házassága 2017. év nyarán megromlott. A férfi 2019. januárjától, amikor házasságuk már menthetetlen volt, nyomozni kezdett felesége után, kamerákat szereltetett fel a házban, illetve nyomkövető applikációt telepített a sértett telefonjára, annak tudta nélkül. 2019. júliusában a férfi elköltözött a sértettől, azonban továbbra is napi rendszerességgel kereste őt telefonon és személyesen is. A felesége lakóháza ellőtti villanyoszlopra kamerát szerelt, azon figyelte az asszonyt, majd később az utcában járkált, bujkált és leskelődött a sértett után, számonkérte őt, hogy hol tartózkodik. A vádlott a sértett postaládájába leveleket dobált, e-mail-eket küldött neki és a felesége barátait is rendszeresen felhívta a sértett után érdeklődve.

Az asszony a sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt a férfival szemben joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A vádlott az előkészítő ülésen tagadta a bűncselekmény elkövetését és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, de részletes nyilatkozatot nem tett. Az eljárás 2021. június 02-án tárgyaláson folytatódik, ahol a vádlott kihallgatása és tanúk meghallgatása várható.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék