Nyitnak az iskolák – 300 gyereket várnak hétfőn a Bem József Általános Iskolába

Mintegy 300 gyereket várnak a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolába hétfő reggel, az alsó tagozatos diákoknak itt is megkezdődik a jelenléti oktatás. Az intézményben kikérték a szülők és a diákok véleményét a tavalyi online oktatásról, a hasznos tanácsokat pedig márciustól beépítették a digitális munkarendbe.

 

Pénteken még üres volt az udvar a Bemben, egyelőre még takarítanak az épületben és szépítik az udvart, hétfőre nagyjából 300 gyereket várnak újra iskolába. Ennyi alsó tagozatos tanuló van a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában. A tavaszi nagytakarítás óta többször fertőtlenítették már az épületet, feltöltötték a kézfertőtlenítőket minden teremben, április 19-én reggel várják a diákokat.

„Nagyon-nagyon várjuk a gyerekeket, hiszen hiányoznak nekünk itt, az iskolában, mindannyian azt gondoljuk és a szülőkkel egyet is értünk, hogy a jelenléti oktatást semmi nem pótolhatja. A kollégák az elmúlt időszakban a digitális munkarend alatt mindent megpróbáltak megtenni, online órákat tartottak, segédanyagokkal próbálták a gyerekek felkészülését segíteni, illetve rendszeres és szoros kapcsolatot tartottak a szülőkkel is, ez előre vitte a tanulmányi munkájukat, de a jelenléti az nyilván nem pótolható semmivel” – mondta dr. Baloghné Mester Éva, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola intézményvezetője.

Eredményes online oktatás

A digitális munkarend alatt már sok tapasztalatot szereztek az előző tanévben a pedagógusok, illetve itt, a Bemben megkérdezték a szülőket és a diákokat is, hogy mi volt a véleményük az online oktatásról. A hasznos és jó tanácsokat most márciustól beillesztették a digitális munkarendbe, illetve egész évben is próbálták felkészíteni a diákokat arra, hogy újra szünetelni fog a jelenléti oktatás.

Változatlan szabályok hétfőtől

„A jövő héten pedig, amikor elindulunk, akkor a március 8-a előtti szabályok lépnek érvénybe újra, tehát a szülők továbbra sem léphetnek be az iskola épületébe, szükséges a reggeli lázmérés, kézfertőtlenítés, a folyamatos fertőtlenítés és a sok szellőztetés. Kérjük azt, hogy beteg gyerekeket ne hozzanak a szülők iskolába, mert közös érdekünk az, hogy csak egészséges gyerek jöjjön az intézménybe. Én azt tudom ígérni a szülőknek, hogy mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy a gyerekek biztonságban érezhessék magukat és ők biztonságban tudhassák itt a gyermekeiket” – tette hozzá az intézményvezető.

Az intézmény vezetője bízik benne, hogy a hétfői visszatérés már hosszú távú lesz és ezentúl maradhat a jelenléti oktatás az iskolában.