Szeptemberben 10 hónapos rendőrképzés indul, melynek jelentkezési határideje május 31-e
Fotó: Illusztráció

A már folyó kettő, illetve másfél éves tiszthelyettesképzéssel párhuzamosan 10 hónapos, érettségire épülő, nappali rendszerű szakképzést indít a rendőrség a Rendvédelmi Technikumokban, valamint a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiáján. Közbiztonsági rendőrjárőr, illetve határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr szakképesítés megszerzése a cél.

 

Többféle és különböző időtartamú képzések során biztosítja a rendőrség a szakember-utánpótlást. Az áprilisi csoport után szeptemberre újabb 10 hónapos képzést kínál a megyei rendőr-főkapitányság. Miskolc, Szeged, illetve Adyliget a helyszín, ahol nemcsak szállást, étkezést, útiköltséget és egyenruhát, de fizetést, jogosítványt és laptopot is biztosítanak a hallgatóknak. A jelentkezés feltételeit foglalja össze a Kiképzési Alosztály munkatársa.

„Magyar állampolgárság. Jelentkezési életkor 18, illetve maximum 55. betöltött életév. Cselekvőképesség, állandó bejelentett belföldi lakóhely, büntetlen előélet és kifogástalan életvitel, illetve hozzájárulás annak, a szolgálati viszony létesítése előtti és a szolgálati viszony fennállás alatti ellenőrzéséhez. Szükséges természetesen egy közép- vagy emelt szintű érettségi, illetve egészségügyi, pszichikai és fizikai erőnléti alkalmasság” – tájékoztatott Petróczki Pál, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság főtörzsőrmestere.

A jelentkezési lapokat a mellékletekkel, illetve a fizikai alkalmassági vizsga követelményeit a rendőrség honlapján, a www.police.hu weboldalon elérhetik. Szükséges fényképes, kézzel írott önéletrajz, a jelentkező elérhetősége, a végzettségét igazoló bizonyítványok másolata és érvényes, 90 napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány, vagy annak igényléséről kiállított igazolás. Az egészségügyi alkalmassági vizsgálatok előtt szükséges a leleteket beszerezni külön előírás szerint a nőknek és a férfiaknak. Csatolni kell a labor- és tüdőszűrő vizsgálat eredményét, illetve fogászati szakorvosi igazolást. A jelentkezési lapokat a karrier@szabolcs.police.hu címre lehet elküldeni, vagy postai úton a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Humán Igazgatási Szolgálatára, a 4401 Nyíregyháza, 66-os postafiók címre, de akár személyesen is leadhatják bármelyik rendőri szervnél.

„A képzés során mindenkinek biztosítunk térítésmentes szállást és napi háromszori étkezést, valamint útiköltség támogatást, és a képzés harmadik hónapjától egyenruházatot. Az első két hónapban a jelentkezők a munkavállalói szerződés aláírását követően bruttó 235 666 forint munkabért, illetve ehhez csatoltan cafetériát kapnak. A képzés harmadik hónapjától hivatásos rendőr őrmesterként az illetményük 258 997 forint. Hozzá kell tennem, hogy akik a határrendészképzést befejezve határrendészeti vonalon helyezkednek el, őket bruttó 301 562 forint illetmény illeti meg. Ezen juttatásra a közúti határátkelőhelyen útlevélkezelői vagy határátkelőhely forgalmának ellenőrzésével kapcsolatban, a ténylegesen eljáró személyek jogosultak. Tanulóink a képzés sikeres elvégzését követően szakmailag felkészített, önálló intézkedésre jogosult rendőrként kezdhetnek bele a hivatásos pályába” – nyilatkozta Petróczki Pál.

A végzés után már fennálló szolgálati helyeket biztosít a rendőrség, és törekednek arra, hogy kollégáik a lakóhelyükhöz legközelebb eső szolgálati helyre kerüljenek. További részletes tájékoztatást a 06-30/158-6387-es szolgálati mobiltelefonszámon, hivatali munkaidőben kaphatnak az érdeklődők.