Hírösszefoglaló: közgyűlés, felüljáró építés, Idősek Világnapja, Mozdulj Nyíregyháza!

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Közgyűlés – Közel 30 napirendi pontról döntöttek a képviselők 

Közel 30 napirendi pontról döntöttek a képviselők Nyíregyháza MJV közgyűlésén. Elfogadták a város környezetgazdálkodási tervének tavalyi beszámolóját és az idei éves terveit, döntöttek 32 darab térfigyelő kamera elhelyezéséről, az Olimpiai és Paralimpiai sportolók és edzők jutalmazásáról, valamint a Városi Fogyatékosügyi Tanács létrehozásáról is. Zárt ülésen pedig többek között a Móricz Zsigmond Színház vezetői munkakörének betöltésére benyújtott pályázatáról is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kozgyules-kozel-30-napirendi-pontrol-dontottek-a-kepviselok-2021-09-30

kozgyulesú.jpg

 

Épül a felüljáró – Hamarosan végeznek az egyik oldal munkálataival

Hamarosan elkészülnek a Tiszavasvári úti felüljáró város felé vezető jobb oldalának munkálataival. A napokban az új aszfaltréteg terítése zajlik, pénteken és szombaton pedig átterelik a forgalmat erre a részre, azért, hogy a másik oldal bontását is megkezdhessék. A kivitelező szerint a munka jó ütemben halad, a tervek szerint év végére már mindkét sávon járható lesz a felüljáró.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/epul-a-feluljaro-hamarosan-vegeznek-az-egyik-oldal-munkalataival-2021-09-30

feluljaro.jpg

 

Ajándék az Idősek Világnapján – Már az első órában több mint ezren érkeztek az állatkertbe

Ingyenes állatparki sétával ajándékozta meg a nyíregyházi nyugdíjasokat az önkormányzat. Már az első órában több mint ezren éltek a lehetőséggel, a korán érkező látogatók pedig ajándékcsomagot is kaptak az Idősek Világnapja alkalmából. A nyíregyházi önkormányzat számára nemcsak ezen a napon fontosak a szépkorúak, támogatják például a nyugdíjasklubokat, és a hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyi csomaggal lepik meg az időseket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ajandek-az-idosek-vilagnapjan-mar-az-elso-oraban-tobb-mint-ezren-erkeztek-az-allatkertbe-2021-09-29
idosek.jpg

 

10 éves a Nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium – Egy évtizede segítik a diákokat

Alapításának 10. évfordulóját ünnepli a Nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium. A felsőoktatásban tanuló, hátrányos helyzetű hallgatókat már egy évtizede segítik és támogatják a megyeszékhelyen. Az országban egyébként tizenegy keresztény szakkollégium működik, ezek között fontos szerepe van a nyíregyházinak is – mondta a jubileumi ünnepségen Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/10-eves-a-nyiregyhazi-evangelikus-roma-szakkollegium-egy-evtizede-segitik-a-diakokat-2021-09-30

roma.jpg

 

Állásbörze – Nyíregyházi és megyebeli foglalkoztatók felvonulása

A megye legnagyobb állásbörzéjén közel 40 munkaadó több száz hazai és külföldi álláslehetőséget, illetve információt kínált a fiatal és az idősebb korosztály számára is. Munkaerőpiaci szakmai konferencia, interaktív beszélgetések, vagy a karrierépítéssel kapcsolatos előadások szóltak kedden a Continental Arénában és a Nyíregyházi Egyetemen.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/allasborze-nyiregyhazi-es-megyebeli-foglalkoztatok-felvonulasa-2021-09-28

allasborze.jpg

 

Koragyermekkori fejlesztés: védőnők a gyerekekért

A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége szakmaközi együttműködések ösztönzésére, a szolgáltatási platform gazdagítására pályázott a fejlődési zavarral, fogyatékossággal élő kisgyerekek korai fejlesztésére. A projekt egyik mintahelyszíne Nyíregyháza, ezért tartottak munkamegbeszélést a városházán a témában érintett szakemberek közreműködésével.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/koragyermekkori-fejlesztes-vedonok-a-gyerekekert-2021-10-01

vedono.jpg

 

Pályaorientáció – Városi szülői értekezletet tart a Nyíregyházi Szakképzési Centrum

Városi szülői értekezletet tart a Nyíregyházi Szakképzési Centrum október 4-én. A program célja, hogy a szakképzés változásait és lehetőségeit ismertessék a tanulókkal és a szülőkkel egyaránt. Emellett pályaorientációs nyílt napokkal is segítik a továbbtanulás előtt álló fiatalokat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/palyaorientacio-varosi-szuloi-ertekezletet-tart-a-nyiregyhazi-szakkepzesi-centrum-2021-09-29

szc.jpg

 

Közművelődési Konferencia – A jó gyakorlatokat adták át hat megye szakemberei

„Ismeretterjesztő tevékenység a közművelődésben, különös tekintettel a jó gyakorlatokra” – ezzel a címmel tartottak konferenciát a Váci Mihály Kulturális Központban szeptember 29-én. A találkozót hagyományteremtő céllal először 2019-ben szervezték meg, ahol a jelenlegi és leendő szakemberek osztották meg mindennapi munkájuk tapasztalatait.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kozmuvelodesi-konferencia-a-jo-gyakorlatokat-adtak-at-hat-megye-szakemberei-2021-09-29

kozmuvelodes.jpg

 

Elindult a Mozdulj Nyíregyháza! – Heti 35 ingyenes óra közül lehet válogatni

Tornatermi körülmények között, múlt hét hétfőn elindult a Mozdulj Nyíregyháza! őszi féléve. A következő tíz hétben 25 mozgásforma közül választhatnak a városlakók. Az ingyenes mozgásprogram-sorozat 2013 novemberében indult, és azóta is töretlen a sikere.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/elindult-a-mozdulj-nyiregyhaza-heti-35-ingyenes-ora-kozul-lehet-valogatni-2021-09-28

mozdulj.jpg

 

Sommelier-képzés Nyíregyházán – Régóta várt tanfolyam indult hétfőn a Sipkayban

23 fő kezdte meg tanulmányait a sommelier-tanfolyamon Nyíregyházán. A jelentkezőket az ország legismertebb borászai tanítják a következő hetekben és elsajátítják többek között a kóstolás elméletét és gyakorlatát, a szőlészeti-borászati alapfogalmakat, az étel-ital párosítást, illetve megismerik a legfontosabb nemzetközi borvidékeket és stílusokat. A képzés öt héten keresztül tart, többen Hajdú megyéből is érkeztek a tanfolyamra.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sommelier-kepzes-nyiregyhazan-regota-vart-tanfolyam-indult-hetfon-a-sipkayban-2021-09-28

somelier.jpg

 

Népmese napja – Több programmal is készültek a kulturális intézmények

Hatszáz gyereknek és felnőttnek olvastak mesét a Vasutas Művelődési Házban csütörtökön. 1859. szeptember 30-án született Benedek Elek, 2005 óta ez a népmese napja is Magyarországon. Nyíregyházán több helyszínen is a jeles nap apropóján szerveztek programokat, a Váci Mihály Kulturális Központban például mesemondó versenyre várták a gyerekeket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nepmese-napja-tobb-programmal-is-keszultek-a-kulturalis-intezmenyek-2021-09-30

nepmese.jpg