Épül a felüljáró – Hamarosan végeznek az egyik oldal munkálataival

Hamarosan elkészülnek a Tiszavasvári úti felüljáró város felé vezető jobb oldalának munkálataival. A napokban az új aszfaltréteg terítése zajlik, pénteken és szombaton pedig átterelik a forgalmat erre a részre, azért, hogy a másik oldal bontását is megkezdhessék. A kivitelező szerint a munka jó ütemben halad, a tervek szerint év végére már mindkét sávon járható lesz a felüljáró.

Tavasszal kezdődtek az építési munkálatok a Tiszavasvári úti felüljárón. Először felbontották a régi aszfaltot, majd a kibontott gerendákat újakra és korszerűbbekre cserélték a déli oldalon. A kivitelező az elmúlt napokban az új aszfaltréteg fogadására készítette fel a pályalemezt, amely az aszfaltozás előtti utolsó fázisként egy megfelelő vízszigetelést is kapott.

„Befejeztük mind a négy nyílásban a hídelemek behelyezését, ez is két ütemben történt, utána elkészítettük a pályalemez szélesítését, majd az új járdaszegélyt. Ezek után a régi pályalemezen végeztük el a kiegyenlítést, hogy egy szép sima, geometriailag helyes felületet kapjunk, erre vízszigetelést tettünk fel, majd az aszfaltréteget helyezzük fel, éppen most készítik a kollégáink az első réteget” – mondta el Bartha Kristóf, a Keller Plusz Kft. ügyvezető igazgatója.

A forgalmat ideiglenesen fogadó aszfaltrétegek felhelyezése csütörtökön befejeződik, majd ezt követően az autós és gyalogos forgalmi sáv, valamint az elzárt munkaterület helyet cserélnek, és megkezdődhet a szerkezet felújítása a másik oldalon is.

„Pénteken megkezdődik a forgalomtechnika áthelyezése, ami eltart szombatig. Kérjük az autósok fokozott figyelmét, hiszen a jelzőtáblák útmutatásai lesznek az irányadóak az átmenet alatt. A hétvégére ez mind befejeződik, hétfőtől pedig már a másik oldalon fog közlekedni a forgalom, és azon a napon kezdjük meg az északi oldal bontását is.”

A bontás után ott is elkészítik az új járdaszegélyt, amely olyan széles lesz, hogy kerékpársávot is tudjon fogadni – tette hozzá Bartha Kristóf. Ezek után pedig kiegyenlítik a pályalemezt, hogy szintén egy új, sima felületet kapjanak, amelyre vízszigetelés és aszfaltburkolat kerül majd. Ezzel együtt a kapcsolódó kiegészítő szerkezeteket is elkészítik, ilyen például a hídkorlátok és a kandeláberek cseréje. A híd felújítását még 2020 őszén jelentették be, április 19-én pedig elindult a munka. Az eredetileg 1977-ben átadott műtárgy felújítási munkálatait a tervek szerint 2022 augusztusára fejezik be.