Elindult a Mozdulj Nyíregyháza! – Heti 35 ingyenes óra közül lehet válogatni
Fotó: Archív

Tornatermi körülmények között, múlt hét hétfőn elindult a Mozdulj Nyíregyháza! őszi féléve. A következő tíz hétben 25 mozgásforma közül választhatnak a városlakók. Az ingyenes mozgásprogram-sorozat 2013 novemberében indult, és azóta is töretlen a sikere.

Másfél év online edzés után, újra tornatermekben tudják megszervezni a Mozdulj Nyíregyháza! foglalkozásait. Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt ez az ingyenes sportolási lehetőség is a digitális világba költözött, szeptember 20-tól viszont ismét személyesen tudnak találkozni az edzéseken, az őszi szezonban pedig fitteseményekből sem lesz hiány a következő tíz hétben.

„Mi azt gondoljuk, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát, hiszen saját testtel végzett gyakorlatokkal, elsősorban olyan foglalkozásokkal várjuk a nyíregyháziakat, amelyek nem igényelnek különböző eszközöket, tehát a saját sportfelszerelésükön kívül igazából szerintem csak az akarat kell és időt szakítani arra, hogy részt vegyenek ezeken a foglalkozásokon. Továbbra is nagyon népszerűek és magas létszámmal működnek a Zrínyi Ilona gimnáziumban tartott gerinctorna foglalkozásaink hétfő és szerda délután, illetve a latin kardió fitnesz vagy a szombati jóga” – nyilatkozta Hornyák Enikő, Nyíregyháza sportreferense.

Számtalan lehetőség

Heti szinten 35 foglalkozás közül tudnak választani a nyíregyháziak, ez több mint 25-féle mozgásformát takar. Külön órákat szerveznek a gyerekeknek, többek között zenés gyermektornára és prevenciós tornára is várják a legkisebbeket. A délelőttök a szépkorúakról szólnak, van senior táncház és csontritkulás mozgásprogram is, de nem feledkeztek el idén sem a családokról, családi asztalitenisz, teke és lövészet közül válogathatnak, a későbbiekben pedig családi korira is várják őket a Városi Jégpályán.

Új helyszínek

Ebben a szezonban új helyszínek is bekerültek a Mozdulj Nyíregyháza! óráiba, ilyen például az új Városi Uszoda, ahol úszásra lehet jelentkezni csütörtökönként, illetve a szintén új Atlétikai Centrum a Kertvárosban.

„Saját fedett tollaslabdapálya áll rendelkezésre. Nagyon bízunk abban, hogy a nyíregyháziak ezáltal még jobban észreveszik, hogy milyen jó sportolási lehetőségeink vannak akár szabadtéren, akár fedett létesítményekben. Eléggé sportos város vagyunk és ezt tapasztalhatjuk majd a számokban is, eddig nagyon pozitívak a visszajelzések” – tette hozzá Hornyák Enikő.

Kérés a szervezőktől

A szervezők megkérnek mindenkit, hogy amennyiben nem érzik jól magukat, betegek, ne menjenek a Mozdulj Nyíregyháza! foglalkozásaira. Aki még ekkor is sportolni akar, néhány korábbi óra videóját megtalálja a közösségi oldalon, legközelebb pedig akkor menjen a tornatermi órákra, ha már meggyógyult. Létszámkorlátozásra azért lehet számítani a foglalkozásokon, mert be kell tartani a biztonságos kétméteres védőtávolságot. A Mozdulj Nyíregyháza! 2013 novemberében indult, idén az Atlétikai Centrumban szervezik majd a Fitt szülinapot november 20-án.