Közművelődési Konferencia – A jó gyakorlatokat adták át hat megye szakemberei

„Ismeretterjesztő tevékenység a közművelődésben, különös tekintettel a jó gyakorlatokra” – ezzel a címmel tartottak konferenciát a Váci Mihály Kulturális Központban szeptember 29-én. A találkozót hagyományteremtő céllal először 2019-ben szervezték meg, ahol a jelenlegi és leendő szakemberek osztották meg mindennapi munkájuk tapasztalatait.

Közel száz résztvevővel szerveztek találkozót a Váci Mihály Kulturális Központban szerdán. Többek között hat megye kulturális intézményeinek vezetői gyűltek össze, nem első alkalommal. Először 2019-ben szerveztek hasonlót a VMKK-ban, az ismeretterjesztő céllal létrejött konferencián a jelenlegi és leendő közművelődési szakemberek számára tartottak a mindennapi munkájukhoz is hasznosítható prezentációkat.

Szakemberek találkozója

Kapcsolatépítés, tudásátadás és a jó gyakorlatok hasznosítása – ezek mind a rendezvény céljai között szerepelnek. Az előadások és prezentációk során a Váci Mihály Kulturális Központ, illetve tagintézményeinek az erősségét is megismerhették a konferencia résztvevői. A konferencián részt vett többek között Nagy Edina, a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának megyei igazgatója, Bordás József, a Magyar Jazz Szövetség alelnöke, dr. Sipos László fotóművész, Csatlósné Komáromi Katalin, A Művelődés Háza igazgatója is. A rendezvény sikerességét bizonyította a nagy létszámú érdeklődés is.