Heti hírösszefoglaló: közgyűlés, átadták az Atlétikai Centrumot, újra elképzelhető a laktanya is Nyíregyházán
Fotó: Illusztráció

Ezek történtek az elmúlt héten. Nyíregyháza legfontosabb hírei egy helyen. 

Közgyűlés – 15 milliárd forint pluszforrást kapott Nyíregyháza

15 milliárd forint pluszforrást kapott Nyíregyháza az ipari park bővítése érdekében szükséges előkészítési feladatokra, valamint másfél milliárd forint további keretösszeget a foglalkoztatási paktumra, mely már 1700 fő számára nyújtott segítséget a munkaerő-piaci elhelyezkedésben – derült ki Nyíregyháza februári közgyűlésén. A képviselő-testület a csütörtöki ülésén számos előterjesztést, valamint pályázati programot is elfogadott.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kozgyules-15-milliard-forint-pluszforrast-kapott-nyiregyhaza-2022-02-24
kozgyules.jpg

A Magyar Honvédség parancsnoka csütörtök délután Nyíregyházán, a városházán egyeztetett – Dr. Kovács Ferenc polgármester bejelentése hivatalos közösségi oldalán

Ruszin-Szendi Romulusz a jelenlegi helyzetről tájékoztatott minket a megbeszélésen, amin Farkas József dandártábornokkal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitányával, valamint Román István kormánymegbízottal, a megyei védelmi bizottság elnökével vettem részt – emelte ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/a-magyar-honvedseg-parancsnoka-csutortok-delutan-nyiregyhazan-a-varoshazan-egyeztetett-dr.-kovacs-ferenc-polgarmester-bejelentese-hivatalos-kozossegi-oldalan-2022-02-24
ruszin.jpg

Ünnepélyesen is átadták az Atlétikai Centrumot: „Budapesten kívül nincs ilyen atlétikai komplexum az országban!”

Hivatalosan is átadták Magyarország legnagyobb, vidéki atlétikai komplexumát Nyíregyházán. Az egykori NYVSC pálya helyén 12 ezer négyzetméteren épült fel az egyik legmodernebb fedett sportlétesítmény, amihez külső szabadtéri pályákat, lelátót és közel 50 férőhelyes szállót is kialakítottak. Az Atlétikai Centrum a Modern Városok Programból, állami támogatással épült meg közel 8 milliárd forint felhasználásával. Hétvégén már itt rendezik a fedettpályás országos atlétikai bajnokságot.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/unnepelyesen-is-atadtak-az-atletikai-centrumot-budapesten-kivul-nincs-ilyen-atletikai-komplexum-az-orszagban-2022-02-22
atletika.jpg

A kommunizmus soha nem lehet több mint történelem – Az áldozatokra emlékezünk

75 évvel ezelőtt a szovjet hatóságok letartóztatták és elhurcolták Kovács Béla országgyűlési képviselőt, a legnagyobb kormánypárt, a Független Kisgazdapárt főtitkárát – erre emlékezünk minden évben február 25-én, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján. A nyíregyházi koszorúzáson Gulyás Gergely miniszter kiemelte, a kommunizmus embert pusztító hazugságáradata nemcsak fizikailag ölt, hanem a lelkeket és a szellemet is próbálta megroppantani.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/a-kommunizmus-soha-nem-lehet-tobb-mint-tortenelem-az-aldozatokra-emlekezunk-2022-02-25
komm.jpg

Újra elképzelhető a laktanya is Nyíregyházán - Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerint a legfontosabb a megfelelő nemzeti védelmi képesség

Mint arról beszámoltunk, Nyíregyháza vendége volt nemrégiben dr. Benkő Tibor. A honvédelmi miniszter február 10-én exkluzív interjút adott a Nyíregyházi Televíziónak és Naplónak. A város díszpolgára részletesen kitért a haderőfejlesztési kérdésekre és arról is szólt, szeretnék, ha Nyíregyháza újra igazi katonaváros lehetne.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujra-elkepzelheto-a-laktanya-is-nyiregyhazan-dr.-benko-tibor-honvedelmi-miniszter-szerint-a-legfontosabb-a-megfelelo-nemzeti-vedelmi-kepesseg-2022-02-26
laktanya.jpg

VIDOR támogatói szerződés – Kulturális mecénás

30 millió forintos támogatói szerződést írt alá Nyíregyháza polgármestere és a Móricz Zsigmond Színház igazgatója Bárány Lászlóval, a Master Good cégcsoport tulajdonosával. A finanszírozás a VIDOR Fesztiválnak szól.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/vidor-tamogatoi-szerzodes-kulturalis-mecenas-2022-02-25
vidor.jpg

Kollégiumavató – Megújult a Wesselényi Miklós technikum kollégiumi épülete

Egy oktatási stratégia a szakképzés megújítását és továbbfejlesztését jelölte ki, melynek egyik fontos eleme a vonzó iskolai környezet kialakítása. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a kezdetektől együttműködik Nyíregyháza önkormányzatával. A városi projektekkel együtt több szakképző iskola is megújult. Energetikai és belső korszerűsítés is történt a Wesselényi technikum kollégiumában több mint 450 millió forint értékben. Az átadóünnepségen az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, országgyűlési képviselőink és Nyíregyháza alpolgármestere is részt vett.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kollegiumavato-megujult-a-wesselenyi-miklos-technikum-kollegiumi-epulete-2022-02-25
kollegium.jpg

25-féle ingyenes mozgásforma – Töretlen a Mozdulj Nyíregyháza! Népszerűsége

Töretlen a népszerűsége a Mozdulj Nyíregyháza! foglalkozásainak. A 2013-ban indult programsorozat jelenleg már 25-féle mozgást kínál és heti közel 40 edzést tartanak a város különböző helyszínein, iskoláiban és sportkomplexumokban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/25-fele-ingyenes-mozgasforma-toretlen-a-mozdulj-nyiregyhaza-nepszerusege-2022-02-24
mozdulj.jpg

Sikeresen zárult a Szociális Tüzelőanyag Program

Határidőre befejeződött a Szociális Tüzelőanyag Program a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 129, Hajdú-Biharból 42 önkormányzat igényelt az erdőgazdaságtól, összesen 44 700 köbméter tűzifát. A kormány 2011 óta támogatja a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlását, a mostani programban országos szinten 5 milliárd forint állt rendelkezésre.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sikeresen-zarult-a-szocialis-tuzeloanyag-program-2022-02-23
tuzifa.jpg

Magyar Ápolók Napja – 25 szakember munkáját ismerték el a nyíregyházi ünnepségen

25 dolgozó munkáját ismerték el Nyíregyházán, a magyar ápolók napján. Az ünnepségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kiemelte, a különböző telephelyeken 31 és fél milliárd forint értékű eszköz- és infrastrukturális fejlesztés történt az elmúlt négy évben. További tervek között szerepel, hogy két nővérszállót is építenek a közeljövőben.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/magyar-apolok-napja-25-szakember-munkajat-ismertek-el-a-nyiregyhazi-unnepsegen-2022-02-21
apolok.jpg

Átfogó közúti ellenőrzés – Drónok, civil autók és térfigyelő kamerák segítik a rendőrséget

Átfogó közúti ellenőrzést tartott a rendőrség csütörtökön, Nyíregyházán. Más hatósággal is együttműködve, drónokkal felszerelve próbálták kiszűrni a szabálytalankodókat a város több helyszínén.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/atfogo-kozuti-ellenorzes-dronok-civil-autok-es-terfigyelo-kamerak-segitik-a-rendorseget-2022-02-25
rendorseg.jpg

Bűncselekmények áldozatainak napja – Szakmai fórum a rendőrségen

A bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából a rendőrség, a kormányhivatalok áldozatsegítéssel foglalkozó munkatársai, valamint az áldozatok segítésében részt vevő civil szervezetek képviselői számára tartottak fórumot Nyíregyházán a megyei rendőr-főkapitányságon. Idén a tanácskozás központi témája az iskolai erőszak volt.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/buncselekmenyek-aldozatainak-napja-szakmai-forum-a-rendorsegen-2022-02-21
bantalmazas.jpg

„A házasságok a jövőnket jelentik”

A házasságok a jövőnk szempontjából is fontosak, mert a jövőnket jelentik, hiszen a legtöbb gyerek házasságban születik – ezt mondta a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke Nyíregyházán. Palánki Ferenc szombaton este celebrált misét a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, melyet a családokért ajánlott fel. A püspök a jubiláló házaspárokat a mise végén egyenként meg is áldotta.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/a-hazassagok-a-jovonket-jelentik-2022-02-21
hazassag.jpg

Fogyatékkal Élők Egyetemi Sportnapja

A fogyatékkal élők egyetemi napja alkalmából sportnapot szerveztek a Nyíregyházi Egyetemen. A rendezvény célja, hogy a társadalmi érzékenyítés mellett bemutassa az egyetemen elérhető lehetőségeket a fogyatékkal élő speciális szükségletűek számára is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/fogyatekkal-elok-egyetemi-sportnapja-2022-02-23
fogyatek.jpg

TDK Nap – Generációk közti tudomány az Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

Online Tudományos Diákköri Konferenciát rendeztek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán, Nyíregyházán. Az eseményen többek között a szociokultúrához, a pszichológiához, az egészségmagatartáshoz, a társadalomtudományhoz és az önkéntességhez kapcsolódóan tartottak szekcióüléseket, ahol a hallgatók beszámoltak kutatási eredményeikről.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tdk-nap-generaciok-kozti-tudomany-az-debreceni-egyetem-egeszsegugyi-karan-2022-02-23
tdk.jpg

Indul a szezon a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytérben

Edith és Marlene, Janikovszky-est, Körhinta, majd idén januárban a Testről és lélekről nyíregyházi vetítését láthatta a közönség a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytérben, melynek üzemeltetője a Móricz Zsigmond Színház. A többfunkciós intézményben készülnek a tavaszi szezonra. Megéled a moziterem. Nőnapi musical estre várják a közönséget a rendezvényterembe, majd március második felében Grecsó Krisztián könyvbemutatója lesz.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/indul-a-szezon-a-szindbad-szinhaztorteneti-rendezvenyterben-2022-02-25
szindbad.jpg