VIDOR támogatói szerződés – Kulturális mecénás
Fotó: Trifonov Éva

30 millió forintos támogatói szerződést írt alá Nyíregyháza polgármestere és a Móricz Zsigmond Színház igazgatója Bárány Lászlóval, a Master Good cégcsoport tulajdonosával. A finanszírozás a VIDOR Fesztiválnak szól.

 

Új támogatói szerződés született, a korábbi években zárult 5 éves korábbi szerződés után. A megyében ismert cégcsoport tulajdonosa lépett most a VIDOR színpadára. A főszponzori szerződés három esztendőre szól. A kultúra újabb mecénása elkötelezett a kulturális értékek, a színház felé. Nyíregyháza polgármestere mutatta be az új támogatót, és az újabb szerződést.

„Bárány László úrral, a Master Good tulajdonos vezetőjével, aki vállalta, hogy ez évtől 3 éven át a VIDOR Fesztivál főszponzora lesz. Esetenként ez 30 milliós támogatást jelent, és lehetővé teszi, hogy a VIDOR Fesztivál – 2016-tól, amióta főszponzorunk – színvonala megmaradjon, és az ingyenes programokat is tudjuk ilyen gazdag ajánlattal biztosítani” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Egyfelől dolgozóikra, Szabolcs megye és Nyíregyháza lakosaira, de debreceniként egész Hajdú, illetve szülőmegyéje, Békés, színházba járó nézőire gondolt a cégcsoport tulajdonosa, amikor döntött a támogatásról. Reméli, valamennyi vendégnek mosolyra görbül majd a szája!

„A VIDOR Fesztivál mindig is a szórakozás, a kikapcsolódás időszaka volt, és nagyon ráfér a környék lakóira, hogy ki tudják rekeszteni, el tudják határolni a nehéz időszakokat, és ha csak néhány napra is, de ismét a jókedv, a vidámság legyen a porondon. A Master Good cégcsoport az évi 30 milliós szponzorációval megtette a lépést, a többi már csak a fesztiválszervezőkön múlik” – fogalmazott Bárány László, a Master Good cégcsoport ügyvezetője.

A szervezők természetesen a szokott módon meghirdették a fesztivált. Január végéig fogadták a színházak jelentkezését, és a továbbiakban is minden megy a maga útján.

„Így, hogy aláírtuk a főtámogatóval a szerződést, nyugodtan folytathatjuk azt a munkát, amit decemberben megkezdtünk. Gondolok itt arra, hogy a színházakat meghívtuk, illetve az előadásaikat elkezdtük válogatni. Párhuzamosan a koncertek kiválasztása is folyamatban van. Már találtunk a főtérre egy olyan előadást, ami nagy közönségfigyelmet fog érdemelni, úgyhogy én remélem, ugyanolyan fesztivált, vagy még jobbat tudunk szervezni ’22-ben, mint 2021-ben” – tájékoztatott Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

A 21. VIDOR Fesztiválról semmiféle titkot, egyetlen nevet, sem szerzőt nem árult el az igazgató. Egyelőre annyi bizonyos, hogy most is augusztus utolsó napjaiban kezdődik a Vidámság és Derű Országos Seregszemléje.