25-féle ingyenes mozgásforma – Töretlen a Mozdulj Nyíregyháza! népszerűsége

Töretlen a népszerűsége a Mozdulj Nyíregyháza! foglalkozásainak. A 2013-ban indult programsorozat jelenleg már 25-féle mozgást kínál és heti közel 40 edzést tartanak a város különböző helyszínein, iskoláiban és sportkomplexumokban.

A csontritkulás mozgásprogram is népszerű a nyíregyháziak között, hétről hétre nagy számban érkeznek szerda reggel a Continental Arénába. A mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, az itt végzett gyakorlatok célja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. A résztvevők minden órán gyógytornász felügyelete mellett, örömmel mozognak az edzéseken.

Nagyon felfrissít, ilyenkor egy picit nehéz, mert kötöttek az ízületek és az izmok, de utána nagyon kellemes és nem okoz gondot a lépcső, egy kis futás a busz után vagy egy kis emelgetés, úgyhogy nagyon jó” – mesélte edzés után Papp Jánosné.

Rengeteg lehetőség

A Mozdulj Nyíregyháza! tavaszi idénye február hetedikén indult, a legkisebbektől az idősebb korosztályig, mindenkinek kínál valamilyen mozgásformát. Van többek között tartásjavító torna, kölyök atlétika, funkcionális edzés és családi tollas is az órarendben. Az ingyenes mozgásprogram-sorozat 2013 novemberében indult, és azóta is töretlen a sikere. Az elmúlt évek bővítéseinek köszönhetően mára már 25-féle mozgásforma közül lehet válogatni és heti közel negyven edzést tartanak.

Újdonságok 2022-ben

Igyekszünk mindig újítani és nyitni újabb programokkal, itt elsősorban arra gondolunk, hogy még több családi foglalkozást szervezünk, modern körülmények között. A családi tollas mellett most már a Városi Uszodában családi úszás is lesz a nyíregyháziaknak, illetve a közösségi futásnak a téli időszakban megnyitjuk az Atlétikai Centrumnak azt a belső küzdőterét, ahol sportolóink és olimpikonjaink is készülnek a versenyekre” – nyilatkozta Hornyák Enikő, Nyíregyháza sportreferense.

Az egyik idei új program a Mozdulj középiskolás, amit a Nyíregyházi Egyetemmel közösen szerveznek. Öt sporteseményen találkozhatnak az egyetemisták és a felvételi előtt álló diákok, ezzel is népszerűsítve a nyíregyházi felsőoktatási intézményt.

Nagy rendezvények

A nagyobb sportrendezvényekre minden alkalommal érkezik neves edző is, a tavaszi félévben most első alkalommal Katus Attila látogatott el a héten Nyíregyházára.

Itt mindig nagyon sokan vannak az óráimon, egy nagyon jó kis programnak a részese lehetek most már évek óta és én ezt megbecsülöm, a jó dolgokat az ember megbecsüli, ezért hajlamos vagyok akár hazajönni 3000 kilométerről” – mondta Katus Attila Nyíregyházán.

A már megszokott sportos nagy rendezvények között szerepel idén is a Bringapiknik, a Bringaváros és a további fitt-események, de újdonságként márciusban élménybajnokságot is rendeznek Nyíregyházán, ahol a városrészek mérik össze ügyességüket.