Hírösszefoglaló: LEGO fejlesztés, épülő sportaréna, energetikai korszerűsítés, új tárlat

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

50 milliárd forintos beruházással bővít a LEGO Nyíregyházán és 250 új munkahelyet teremt

– Az utóbbi időben sok jó hírt közöltem, s most egy kiemelkedően kedvezővel szolgálhatok. A LEGO Csoport jelentős mértékben növeli nyíregyházi gyárának gyártókapacitását! – jelentette be hivatalos Facebook oldalán dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/50-milliard-forintos-beruhazassal-bovit-a-lego-nyiregyhazan-es-250-uj-munkahelyet-teremt-2021-06-18 

https://www.nyiregyhaza.hu/post/hatalmas-osszeggel-bovit-a-lego-nyiregyhazan-250-uj-munkahelyet-hoz-letre-2021-06-19

Büszkék leszünk az új sportarénánkra dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, képviselő szerint

Itt az ideje, hogy Nyíregyháza egy modern, multifunkciós sportarénát kapjon – nyilatkozta a Nyíregyházi Televízióban dr. Szabó Tünde sportállamtitkár. A város országgyűlési képviselője hozzátette, a sportolók mellett a városlakókat is kiszolgálja majd az új létesítmény, mely a jelenlegi, 1958-as építésű helyén készül, s nagyon fogjuk szeretni, büszkék leszünk rá. A képviselő a két héttel ezelőtt átadott új, városi uszoda kapcsán azt mondta, fantasztikus, minden igényt kielégítő létesítmény született, amit a szakemberek is megerősítenek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/buszkek-leszunk-az-uj-sportarenankra-dr.-szabo-tunde-sportallamtitkar-kepviselo-szerint-2021-06-17

Újabb energetikai korszerűsítés - Ezúttal a Kulturális Negyedben

Újabb energetikai korszerűsítés vette kezdetét Nyíregyházán, jelentette be dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere Facebook oldalán.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujabb-energetikai-korszerusites-ezuttal-a-kulturalis-negyedben-2021-06-19
 

Fokozatosan indítják újra a járóbeteg szakrendeléseket Nyíregyházán

Egyre jobbak a napi Covid-statisztikák: kevesebb az új fertőzött, kevesebb a haláleset, folyamatosan nő a gyógyultak száma, és már csak 349 koronavírusos beteget ápolnak kórházban a szerdai adatok szerint. Mindez maga után vonja, hogy fokozatosan és folyamatosan újraindíthatja a járóbeteg szakrendeléseket a Jósa András Oktatókórház is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/fokozatosan-inditjak-ujra-a-jarobeteg-szakrendeleseket-nyiregyhazan-2021-06-20

Nyári gyermekétkeztetés – 700 gyereknek biztosítanak meleg főételt házhoz szállítással

Közel 700 gyermeknek biztosítják a nyári étkeztetést Nyíregyházán. A jogosultak hétköznaponként 10 és 14 óra között kapják meg az ebédet lefóliázott, csomagolt dobozban június 16-a és augusztus 31-e között. Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyari-gyermeketkeztetes-700-gyereknek-biztositanak-meleg-foetelt-hazhoz-szallitassal-2021-06-17

Nyári diákmunka Nyíregyházán – 375 fiatalt fogadnak az önkormányzat intézményei

375 fiatalt fogadnak az önkormányzati intézmények Nyíregyházán a nyári diákmunka programban. Jelentkezni olyan 16 és 25 év közötti tanulók tudnak, akik nappali tagozatos jogviszonnyal rendelkeznek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 3900 fiatal dolgozhat a nyári program keretében 2021-ben.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyari-diakmunka-nyiregyhazan-375-fiatalt-fogadnak-az-onkormanyzat-intezmenyei-2021-06-16

Kinyitott a Parkfürdő – A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. minden egysége kinyitott

Június 12-én, szombaton kinyitott a Parkfürdő, így már a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. minden egysége elérhető a vendégek számára. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a Tófürdőn kívül mindenhol szükséges a védettségi kártya vagy az EESZT applikáció a belépéshez. A Parkfürdőben ingyenes vízi tornákat szerveznek, illetve a már évek óta megszokott éjszakai fürdőzés is elindul június végétől.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kinyitott-a-parkfurdo-a-sosto-gyogyfurdok-zrt.-minden-egysege-kinyitott-2021-06-14

Adomány – Mintegy 50 ezer forint értékű baba-mama csomagot kapott 3 édesanya

Mintegy 50 ezer forint értékű baba-mama csomagot kap minden megyei jogú városban három olyan egyedülálló édesanya, akiket a várandósságuk alatt vagy a szülés után hagytak magukra. A csomagok összértéke meghaladja a 2 millió forintot, melyből a nyíregyházi csomagokat csütörtökön, a városházán osztottak ki.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/adomany-mintegy-50-ezer-forint-erteku-baba-mama-csomagot-kapott-3-edesanya-2021-06-17

Új képzés – Közel hatvan tanuló vehet részt okleveles technikusi képzésben szeptembertől

27, illetve 32 tanuló vehet részt okleveles technikusi képzésben a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum két tagintézményében. A gazdálkodás és menedzsment ágazatra, valamint a specializált gép- és járműgyártás ágazatra, és a gépészet ágazatra jelentkező tanulók a képzés befejeztével akár azonnal középvezetőként helyezkedhetnek majd el. Ha tovább szeretnének tanulni, úgy kreditbeszámítással, emelt szintű érettségi nélkül vehetnek részt az egyetemi oktatásban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/uj-kepzes-kozel-hatvan-tanulo-vehet-reszt-okleveles-technikusi-kepzesben-szeptembertol-2021-06-14

Virágültetés Lomb Botonddal – A nyertes óvodás csoport a Nagy Imre téren szorgoskodott

A Nagy Imre téren ültettek virágot az óvodások Lomb Botonddal. A Tündérkert Keleti Óvoda gyerekei csütörtök délelőtt élőben is találkozhattak a városüzemeltetési társaság kabalafigurájával. Az óvodások gumós begóniákból, petúniából, büdöskéből és bojtocskából alakítottak ki egy tündér alakzatot.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/viragultetes-lomb-botonddal-a-nyertes-ovodas-csoport-a-nagy-imre-teren-szorgoskodott-2021-06-17

Vezessünk körültekintően – Megrázó kampánnyal hívja fel az autósok figyelmét a közút

18 mérnökségi szakember hunyt el 2000-től napjainkig, miközben az utak mellett dolgoztak. A Magyar Közút ismét egy kampányban hívja fel az autósok figyelmét, hogy vigyázzanak a társaság dolgozóira. Szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezeteket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/vezessunk-korultekintoen-megrazo-kampannyal-hivja-fel-az-autosok-figyelmet-a-kozut-2021-06-16

Megválasztották a megye KicsiNagykövetét a hagyományteremtő versenysorozat döntőjében

A szülőföldjükről sok ismeretet szerző versengés döntősei randevúztak Nyíregyházán, vasárnap. A Magyarság KicsiNagykövete program megyei döntőjét és zárórendezvényét a Váci Mihály Kulturális Központban rendezték. A háromfordulós, hagyományteremtő, úgynevezett pilot projekt célja az országismeret és a hazaszeretet elmélyítése, miközben a 10–12 éves gyerekek tárgynyereményekkel és élményekkel is gazdagodtak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megvalasztottak-a-megye-kicsinagykovetet-a-hagyomanyteremto-versenysorozat-dontojeben-2021-06-14

Szurkolás a jégpályán – EB teraszt alakítottak ki a sportlétesítményben

EB Szurkolói Centrum vár mindenkit Nyíregyháza központjában, a Városi Jégpályán. Közös meccsnézésre várnak mindenkit a labdarúgó Európa-bajnokság idején az István utcai létesítményben.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szurkolas-a-jegpalyan-eb-teraszt-alakitottak-ki-a-sportletesitmenyben-2021-06-14

Vigyázat, csalok!” Rodolfo kiállítás a Kállay-házban

Emlékek, büszkeségek, játékok és archív felvételek szerepelnek a Kállay-házban nyitott kiállításon, mely július végéig fogadja a látogatókat. A Gálvölgyi család hagyatékából rendeztek utazó és interaktív Rodolfo kiállítást a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely munkatársai.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/vigyazat-csalok-rodolfo-kiallitas-a-kallay-hazban-2021-06-18