Kinyitott a Parkfürdő – A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. minden egysége kinyitott
Fotó: Szarka Lajos

Június 12-én, szombaton kinyitott a Parkfürdő, így már a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. minden egysége elérhető a vendégek számára. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a Tófürdőn kívül mindenhol szükséges a védettségi kártya vagy az EESZT applikáció a belépéshez. A Parkfürdőben ingyenes vízi tornákat szerveznek, illetve a már évek óta megszokott éjszakai fürdőzés is elindul június végétől.

„Egerből jöttünk, először vagyunk itt és nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. Nagyon pozitív a benyomásunk eddig a városról, a hotelról, a strandról is. Most egy kicsit hűvös az idő, de reméljük, hogy hamarosan jobb időnk lesz” – így mesélt a tapasztalatokról az egyik vendég, Kiss János a strandon. Hernyas Jánosné is hasonló véleménnyel volt: „Isaszegről jöttünk, már két éve terveztük ezt a kiruccanást. A Nyíregyházi Állatkertbe jöttünk az unokákkal és úgy gondoltuk, hogy fürdünk egyet. Nagyon kellemes itt, jobb lenne, ha jobb idő lenne, de azért így is nagyon kellemes”. Szombat délelőtt még az időjárásra panaszkodtak a Parkfürdő vendégei, délutánra viszont a nyárias idő is megérkezett Nyíregyházára.

Elérhető minden fürdő

Június 12-én reggel kinyitotta kapuit a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. utolsó egysége is. A Parkfürdőben a nyitás alkalmából az első hétvégén a 10 éven aluli gyerekeknek ingyenes volt a belépés. Hetek óta várják a vendégeket a Júliában, a Fürdőházban, illetve az Élményfürdőben, és a Tófürdő is nyitott június 5-én. Ez azt jelenti, hogy az összes nyíregyházi fürdő elérhető a hazai és jó néhány külföldi vendég számára, a járványügyi szabályokat azonban itt is be kell tartani.

Kötelező kártyák

„A védettségi igazolvány továbbra is fontos. A vendégek sokszor kicsit értetlenkedve állnak a kérdés előtt, hiszen ez egy szabadstrand, de a hatóságok ezt egy épített fürdő műnek minősítik és nekik is nehéz dolguk van, hogy hova kell kártya és hova nem. Ez hiába szabadstrand, mivel épített, ide kell, a Tófürdőre például, ami egy természetes vizű fürdő, oda nem kell védettségi igazolvány. EESZT applikációval vagy plasztikkártyával tudja mindenki igazolni a védettségét. Ezt kérjük mindenkitől, hogy hozza magával. Bízunk benne, hogy a nyár előrehaladtával majd ez a szabály is változik, könnyedebbé válik” – mesélte Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Jöhetnek a külföldiek

A szomszédos országok és Magyarország között megszületett a megállapodás, így az államok elfogadják egymás védettségi igazolványát. Ez jó hír Sóstó, a strand és az állatkert számára is, hiszen a külföldi turisták száma nagyban emeli a vendégforgalmat. Romániából, Ukrajnából és Szlovákiából már jöhetnek a védettségi igazolással rendelkezők. Lengyelország egy fontos nemzet még a turizmus szempontjából, a fürdő vezetősége bízik benne, hogy hamarosan őket is tudják fogadni.

Kezdődnek a programok

A Parkfürdőben június végétől naponta ingyenes aquatorna-, aquazumba-, valamint gyermekfoglalkozásokat tartanak, továbbá minden szerdán és pénteken 21.00 órától éjszakai fürdőzést szerveznek.

Kapcsolódó galéria

Első csobbanások a Parkfürdőben