Újabb energetikai korszerűsítés - Ezúttal a Kulturális Negyedben
Újabb energetikai korszerűsítés - Ezúttal a Kulturális Negyedben

Újabb energetikai korszerűsítés vette kezdetét Nyíregyházán, jelentette be dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere Facebook oldalán.

"Rengeteget tettünk az elmúlt években a Benczúr és Bessenyei terek megújításáért, melyet tudatosan nevezek esztendők óta Kulturális Negyednek, s ezt egyre többen használják.
A zöldfelületeket és műemlékeket követően most egy önkormányzati épület van soron: javában zajlik a Bessenyei tér 3-4. szám alatti bérlakások energetikai korszerűsítése, mondhatni „természetesen” 100%-os támogatással, egy nyertes pályázat keretében.
A beruházás elsődleges célja itt is (csakúgy, mint a programban ezzel párhuzamosan a város több pontján) az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése, védve környezetünket, mely a városvezetés zöld stratégiájának újabb jele. A tető hő- és vízszigetelése mellett megtörténik valamennyi nyílászáró cseréje.
Ami a homlokzatot illeti: az épületen található mészkőburkolat jelentős műszaki és esztétikai értéket képvisel, ezért a bontása és tisztítása utáni alászigetelését követően visszahelyezik a szakemberek. A munkálatok várhatóan őszre fejeződnek be" - olvasható a polgármester posztjában.