Szurkolás a jégpályán – EB teraszt alakítottak ki a sportlétesítményben

EB Szurkolói Centrum vár mindenkit Nyíregyháza központjában, a Városi Jégpályán. Közös meccsnézésre várnak mindenkit a labdarúgó Európa-bajnokság idején az István utcai létesítményben.

 

A fociélményt egy 16 négyzetméteres óriás ledfal biztosítja, illetve sörpadok és lelátó is van a szurkolóknak. Péntek este 9 órától a Törökország–Olaszország meccsen szurkolhattak a nyíregyháziak, sokan öt évvel ezelőtt is hasonló sátrakban nézték a bajnokságot.

„Természetesen a magyaroknak szurkolunk, én személy szerint az összes csoportmeccsen a helyszínen fogok szurkolni a magyar válogatottnak, sikerült jegyet szerezni. Az esélyek, szerintem a sorsolás nem kedvezett nekünk, mert a világ TOP 5 csapatából hárman a mi csoportunkban szerepel, de bízunk a jó eredményben, gólokban, esetleg pontszerzésben. A továbbjutásra a szívem azt mondja, hogy jó lenne, de racionálisan arra nem lesz esély” – mesélte Tarnavölgyi Balázs, aki a jégpályán szurkolt péntek este.

A jégpálya tökéletes helyszín a szurkoláshoz, az épület nyitott, mégis fedett, így akár esős időben is használható, a focirajongókat büfével várják. Nagyjából 400 fő tud kényelmesen szurkolni a sportlétesítményben. A közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak – írja a koronavirus.gov.hu. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni és szurkolni a focirajongóknak.