Büszkék leszünk az új sportarénánkra dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, képviselő szerint

Itt az ideje, hogy Nyíregyháza egy modern, multifunkciós sportarénát kapjon – nyilatkozta a Nyíregyházi Televízióban dr. Szabó Tünde sportállamtitkár. A város országgyűlési képviselője hozzátette, a sportolók mellett a városlakókat is kiszolgálja majd az új létesítmény, mely a jelenlegi, 1958-as építésű helyén készül, s nagyon fogjuk szeretni, büszkék leszünk rá. A képviselő a két héttel ezelőtt átadott új, városi uszoda kapcsán azt mondta, fantasztikus, minden igényt kielégítő létesítmény született, amit a szakemberek is megerősítenek.

Ünnepélyesen adták át hivatalosan is rendeltetésének az új városi uszodát június elején, mely a nyíregyháziak régi álma volt. S azé a nyíregyházi születésű sportállamtitkáré is, aki városunk színeiben lett úszóolimpikon. Dr. Szabó Tünde – aki egyben Nyíregyháza országgyűlési képviselője – televíziónknak azt mondta a vízilabda TAO-ból és kormányzati támogatásból felépült uszodáról, hogy nem esett nehezére a segítség a megvalósításban, hiszen egykori versenyzőként tudja, ez mit jelent a sportolóknak, a szakembereknek, a városlakóknak. 

Minden igényt kielégítő uszoda született a belvárosban
Minden igényt kielégítő uszoda született a belvárosban

Versenyképes közegben

Az államtitkár hozzátette, a XXI. század gyermekeit rengeteg hatás éri és lényeges, hogy olyan közeget teremtsünk számukra, ahová szívesen térnek vissza és töltik el az idejüket. – Ez egy fantasztikus uszoda. Ha a szakembereket megkérdezzük, ők is úgy nyilatkoztak, mint a vízilabda és az úszó szövetség elnöke, hogy minden igényt kielégít, az utánpótlást, a verseny- és szabadidősportot egyaránt. S nagyon fontos, hogy itt nagyon sok gyermek fog tudni megtanulni úszni – fogalmazott a képviselő. 

Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője

Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője

Multifunkciós sportaréna

Az államtitkár hozzátette, ritka az ekkora sportuszoda egy belvárosban, s ez a fajta minőség fontos minden sportágban. Ezért is öröm szerinte, hogy Nyíregyházán az elmúlt években megépült a szintén régóta áhított jégpálya, az Atlétikai Centrum, tervben van egy tornacsarnok létrehozása és hamarosan kezdődik a Városi Stadion sportarénává építése. Dr. Szabó Tünde maga is sokat járt gyermekkorában és gyermekeivel is a stadionban, ám szerinte eljárt felette az idő. – 1958-ban épült ez a létesítmény, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy a város egy multifunkcionális sportarénát kapjon, amely nemcsak a sportot tudja kiszolgálni, hanem a kultúrát is. 

Fontosak a nívós létesítmények

Az országgyűlési képviselő tapasztalatai alapján hozzátette, ha a világon befektetőjelölt érkezik egy városba, az első, hogy megnézi a sportlétesítményeket, azok színvonalát. Ez olyan körülményeket biztosító helyszín lesz, ahová családok is szívesen járnak. A beruházás a foglalkoztatás szempontjából is előnyös, s természetesen a focinak is kitűnő lehetőséget teremt, hiszen a leigazolt sportolók több mint a fele labdarúgó, őket is ki kell szolgálni – emlékeztetett a sportállamtitkár, aki hangsúlyozta: nagyon fogja szeretni Nyíregyháza lakossága az új sportarénát. 

A stadion számos pontján visszaköszön a régmúlt

Az itt élőket szolgálja majd

– Ez mind az itt élőket szolgálja. Ki fogja szolgálni természetesen a sportolókat, sportszakembereket, a nézőket és olyan szolgáltatást tud biztosítani, amelyet mindannyian nagyon fogunk szeretni. Vallom azt, hogy egy-egy ilyen beruházás, sportlétesítmény-fejlesztés magával hozza az utánpótlás-nevelés és az élsport erősítését. Biztosak lehetünk benne, ahogy meglesz a stadionunk, nagyon büszkék leszünk.

„Büszkék leszünk rá”

Az államtitkár szerint korábbi példákból is lehet látni, hogy ha valahol megépül egy stadion, a város magáénak tekinti, s a környezetében megújul, kiépül a szabadidősport feltételrendszere is. A nyíregyházi aréna körül is lesz futókör – a sokadik a városban –, s az elképzelések szerint a fejlesztés közvetetten a teniszcentrum megújulását is magával hozhatja. – Én kimentem a napokban a stadionunkhoz, hogy úgymond el is köszönjek tőle. De nagyon sok részéből tényleg 1958-as látvány köszönt vissza a stadionnak, úgyhogy biztosan nagyon büszkék leszünk az új, modern sportarénánkra – mondta. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program beruházása keretében egy minimum 8000 fő néző befogadóképességű „MLSZ-C”, „UEFA-II” minősítési szintű labdarúgó stadion valósul meg egyéb, közvetlenül kapcsolódó szabadidős és sportcélú fejlesztésekkel. A kivitelezés, a bontási munkákkal 2021 júniusában kezdődik.