Büszkék leszünk az új sportarénánkra dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, képviselő szerint

Büszkék leszünk az új sportarénánkra dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, képviselő szerint

Itt az ideje, hogy Nyíregyháza egy modern, multifunkciós sportarénát kapjon – nyilatkozta a Nyíregyházi Televízióban dr. Szabó Tünde sportállamtitkár. A város országgyűlési képviselője hozzátette, a sportolók mellett a városlakókat is kiszolgálja majd az új létesítmény, mely a jelenlegi, 1958-as építésű helyén készül, s nagyon fogjuk szeretni, büszkék leszünk rá. A képviselő a két héttel ezelőtt átadott új, városi uszoda kapcsán azt mondta, fantasztikus, minden igényt kielégítő létesítmény született, amit a szakemberek is megerősítenek.

Ünnepélyesen adták át hivatalosan is rendeltetésének az új városi uszodát június elején, mely a nyíregyháziak régi álma volt. S azé a nyíregyházi születésű sportállamtitkáré is, aki városunk színeiben lett úszóolimpikon. Dr. Szabó Tünde – aki egyben Nyíregyháza országgyűlési képviselője – televíziónknak azt mondta a vízilabda TAO-ból és kormányzati támogatásból felépült uszodáról, hogy nem esett nehezére a segítség a megvalósításban, hiszen egykori versenyzőként tudja, ez mit jelent a sportolóknak, a szakembereknek, a városlakóknak. 

Minden igényt kielégítő uszoda született a belvárosban
Minden igényt kielégítő uszoda született a belvárosban

Versenyképes közegben

Az államtitkár hozzátette, a XXI. század gyermekeit rengeteg hatás éri és lényeges, hogy olyan közeget teremtsünk számukra, ahová szívesen térnek vissza és töltik el az idejüket. – Ez egy fantasztikus uszoda. Ha a szakembereket megkérdezzük, ők is úgy nyilatkoztak, mint a vízilabda és az úszó szövetség elnöke, hogy minden igényt kielégít, az utánpótlást, a verseny- és szabadidősportot egyaránt. S nagyon fontos, hogy itt nagyon sok gyermek fog tudni megtanulni úszni – fogalmazott a képviselő. 

Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője

Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője

Multifunkciós sportaréna

Az államtitkár hozzátette, ritka az ekkora sportuszoda egy belvárosban, s ez a fajta minőség fontos minden sportágban. Ezért is öröm szerinte, hogy Nyíregyházán az elmúlt években megépült a szintén régóta áhított jégpálya, az Atlétikai Centrum, tervben van egy tornacsarnok létrehozása és hamarosan kezdődik a Városi Stadion sportarénává építése. Dr. Szabó Tünde maga is sokat járt gyermekkorában és gyermekeivel is a stadionban, ám szerinte eljárt felette az idő. – 1958-ban épült ez a létesítmény, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy a város egy multifunkcionális sportarénát kapjon, amely nemcsak a sportot tudja kiszolgálni, hanem a kultúrát is. 

Fontosak a nívós létesítmények

Az országgyűlési képviselő tapasztalatai alapján hozzátette, ha a világon befektetőjelölt érkezik egy városba, az első, hogy megnézi a sportlétesítményeket, azok színvonalát. Ez olyan körülményeket biztosító helyszín lesz, ahová családok is szívesen járnak. A beruházás a foglalkoztatás szempontjából is előnyös, s természetesen a focinak is kitűnő lehetőséget teremt, hiszen a leigazolt sportolók több mint a fele labdarúgó, őket is ki kell szolgálni – emlékeztetett a sportállamtitkár, aki hangsúlyozta: nagyon fogja szeretni Nyíregyháza lakossága az új sportarénát. 

A stadion számos pontján visszaköszön a régmúlt

Az itt élőket szolgálja majd

– Ez mind az itt élőket szolgálja. Ki fogja szolgálni természetesen a sportolókat, sportszakembereket, a nézőket és olyan szolgáltatást tud biztosítani, amelyet mindannyian nagyon fogunk szeretni. Vallom azt, hogy egy-egy ilyen beruházás, sportlétesítmény-fejlesztés magával hozza az utánpótlás-nevelés és az élsport erősítését. Biztosak lehetünk benne, ahogy meglesz a stadionunk, nagyon büszkék leszünk.

„Büszkék leszünk rá”

Az államtitkár szerint korábbi példákból is lehet látni, hogy ha valahol megépül egy stadion, a város magáénak tekinti, s a környezetében megújul, kiépül a szabadidősport feltételrendszere is. A nyíregyházi aréna körül is lesz futókör – a sokadik a városban –, s az elképzelések szerint a fejlesztés közvetetten a teniszcentrum megújulását is magával hozhatja. – Én kimentem a napokban a stadionunkhoz, hogy úgymond el is köszönjek tőle. De nagyon sok részéből tényleg 1958-as látvány köszönt vissza a stadionnak, úgyhogy biztosan nagyon büszkék leszünk az új, modern sportarénánkra – mondta. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program beruházása keretében egy minimum 8000 fő néző befogadóképességű „MLSZ-C”, „UEFA-II” minősítési szintű labdarúgó stadion valósul meg egyéb, közvetlenül kapcsolódó szabadidős és sportcélú fejlesztésekkel. A kivitelezés, a bontási munkákkal 2021 júniusában kezdődik.