Fokozatosan  indítják újra a járóbeteg szakrendeléseket Nyíregyházán
Fokozatosan indítják újra a járóbeteg szakrendeléseket Nyíregyházán

Egyre jobbak a napi Covid-statisztikák: kevesebb az új fertőzött, kevesebb a haláleset, folyamatosan nő a gyógyultak száma, és már csak 349 koronavírusos beteget ápolnak kórházban a szerdai adatok szerint. Mindez maga után vonja, hogy fokozatosan és folyamatosan újraindíthatja a járóbeteg szakrendeléseket a Jósa András Oktatókórház is.

A  szakrendelés  minden  területen  előjegyzés  alapján  történik, melyre  előzetesen  egyeztetett  időpontban,  általában  háziorvosi beutalóval  lehet  érkezni.  Az  időpontkérés  a  járványidőszak előtti,  korábban  megszokott  gyakorlatot  igyekszik  követni – hangsúlyozta Vitkai Éva, az SZSZBMK sajtófőnöke.

Időpontot kell egyeztetni

– Betegeinket ezúton is kérjük, hogy az adott szakrendelésen egyeztessenek új időpontot. Az előjegyzés telefonszámairól honlapunkon tájékozódhatnak, vagy a központi számon kérhetnek bővebb információt. A járóbeteg szakrendeléseken az előjegyzési időpontot nem sürgős esetekben az újraindulást követő jelentkezési sorrend határozza meg.

Vitkai Éva hozzátette, továbbra is törekszenek fenntartani a telemedicinás rendeléseiket az olyan esetekre, amelyek telefonon keresztül is megoldhatók. Ez a fajta eljárás,  az EESZT-be („felhőbe”) írt receptek mellett, a járvány egyik rendkívül hasznos hozadéka, ami ahhoz is hozzájárul, hogy a szakrendeléseken minél kevesebben várakozzanak.