Virágültetés Lomb Botonddal – A nyertes óvodás csoport a Nagy Imre téren szorgoskodott
Fotó: Illusztráció

A Nagy Imre téren ültettek virágot az óvodások Lomb Botonddal. A Tündérkert Keleti Óvoda gyerekei csütörtök délelőtt élőben is találkozhattak a városüzemeltetési társaság kabalafigurájával. Az óvodások gumós begóniákból, petúniából, büdöskéből és bojtocskából alakítottak ki egy tündér alakzatot. 

Végre életnagyságban is találkozhattak a gyerekek Lomb Botonddal, a városüzemeltetési társaság kabalafigurájával. A „Gondolkodj virágosan!” virágágyás-tervező és -kivitelező pályázatának nyertes óvodásai, a Tündérkert Keleti Óvoda gyerekei közösen ültettek virágokat a Nagy Imre téren, a bevásárlóközpont mellett. A NYÍRVV fontos feladatának tartja a lakosság környezeti nevelését is, ezért különböző akciókat hirdet a városlakók és az oktatási intézmények részére, ilyen volt ez a virágos pályázat is, amire hat óvoda és négy iskola jelentkezett.

Környezetvédelem gyerekkortól 

„Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a gyerekek már kis korban találkozzanak a környezetvédelem gondolatával, gondolok itt most jelen pillanatban a környezetünk szebbé tételében, mert ebben a szellemben fognak majd felnőni és a későbbiek folyamán is nagyon igényes munkát, nagyon igényes gondolkodást fognak majd e tekintetben megvalósítani. Legyenek igényesek a környezetükre, azzal, hogy mindenki a saját környezetét szebbé teszi, szebbé, élhetőbbé és még turisztikailag is elfogadhatóbbá fogja majd varázsolni Nyíregyházát” – mondta Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tündér alakzat virágokból 

Az intézmények a virágágyásokat korábban már a saját udvaraikon elkészítették, viszont 20 kis óvodás a közterületen is kialakíthatta a saját tündér alakzatát gumós begóniákból, petúniából, büdöskéből és bojtocskából.

„A NYÍRVV közreadta ezt a pályázatot „Gondolkodj virágosan” névvel és teljesen egybecsengett a mi hitvallásunkkal, hiszen a Tündérkert óvodánk zöld óvoda, nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, a környezetünk szépítésére. Úgy éreztük, hogy ezt a pályázatot nekünk írták ki és az elsők között adtuk be a pályázatunkat. Külön büszkeség az, hogy a Tündérkert óvodákból négy óvoda is pályázott és nagyon szebbé tették az óvodák udvarát a gyermekek és szülők, illetve a dolgozók örömére is” – mesélte Török Edit, a Tündérkert Keleti Óvoda intézményvezetője.
 
A kis óvodások munkáját a NYÍRVV szakembere, Hetei Botond kertész segítette a belvárosban. A nyertes csoport gyermekei állatkerti belépőket is kaptak ajándékba.