50 milliárd forintos beruházással bővít a LEGO Nyíregyházán és 250 új munkahelyet teremt
Fotó: Illusztráció

– Az utóbbi időben sok jó hírt közöltem, s most egy kiemelkedően kedvezővel szolgálhatok. A LEGO Csoport jelentős mértékben növeli nyíregyházi gyárának gyártókapacitását! – jelentette be hivatalos Facebook oldalán dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

A polgármester posztjában közölte a tényeket, amik a mai, budapesti, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott tájékoztatón is elhangzottak: a mostani bővítés keretében 50 százalékkal, 1152-re növelik a telephelyen működő fröccsöntő gépek számát. Ezzel párhuzamosan további 30 százalékkal nő a csomagoló kapacitása a gyárnak. A több mint 50 milliárd forint értékű beruházáshoz a magyar állam mintegy 5,8 milliárd forint támogatást nyújt.

Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta: – Köszönet ezért a magyar kormánynak és Szijjártó Péter miniszter úrnak! A bővítésnek köszönhetően legalább 250 új munkahelyet hoz létre a LEGO Manufacturing Kft., mely már így is a térség egyik legnagyobb munkaadója. Az építési munkálatok idén nyáron indulnak, és a tervek szerint 2023-ban kezdik meg a termelést az új csarnokokban.

A polgármester bejegyzésében hozzátette: – Többször hangsúlyoztam, hogy az erre a ciklusra vonatkozó polgármesteri programom kiemelt eleme az iparfejlesztés, a foglalkoztatás további bővítése, a munkahelyteremtés. Ez a beruházás ennek egy látványos jele, s egyben annak is, hogy a már városunkban működő nagyvállalatok jól érzik magukat nálunk és hosszú távra terveznek Nyíregyházán.