Hírösszefoglaló: Városi beruházások, Nyíregyháza App, görögkatolikus múzeum, tanévkezdés

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Fejlesztések VIDOR-tól VIDOR-ig – Városi beruházások az elmúlt egy évben

Megépült az Atlétikai Centrum és a nagyközönség számára is kinyitott az Eissmann Városi Uszoda; kitárta kapuit a felújítás révén új funkciót kapott Szindbád a Kulturális Negyedben és megnyílt az egyedi Selfie Museum a Bocskai utcán; egészségügyi centrumok készültek el több városrészben és újabb kilenc sportparkkal gazdagodtunk; körforgalmak épültek és folytatódik a földutak aszfaltozási programja; fontos energetikai és sportolást elősegítő beruházások valósultak meg az oktatási intézményeinkben – csak néhány szalagcím az elmúlt egy esztendő fejlesztési krónikájából.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/fejlesztesek-vidor-tol-vidor-ig-varosi-beruhazasok-az-elmult-egy-evben-2021-09-03
 

Nyíregyháza App – Minden információt megtudhatunk mobilunkon keresztül a városról

Nyíregyházának már mobilalkalmazása is van, az ingyenes applikációt pedig bárki letöltheti okostelefonjára. A fejlesztés országos szinten is egyedülállónak számít. Az alkalmazáson belül értesülhetünk a legfrissebb hírekről, a hulladékszállítás menetrendjéről, aktívan bekapcsolódhatunk a város mindennapi életébe, de akár az orvosi ügyeleti vagy a miserendet is elolvashatjuk.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyiregyhaza-app-minden-informaciot-megtudhatunk-mobilunkon-keresztul-a-varosrol-2021-09-02

Népszerű volt a diákmunka – 375-en dolgoztak a nyíregyházi önkormányzatnál idén nyáron

Lezárult a 2021-es nyári diákmunka program. Ebben az évben kilenc intézményben összesen 375 tanulót fogadott Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata. A diákok a pénzkereseti lehetőség mellett munkatapasztalatot is szerezhettek, de az intézményeknek is hasznos a fiatal munkaerő a nyári szabadságolások idején.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nepszeru-volt-a-diakmunka-375-en-dolgoztak-a-nyiregyhazi-onkormanyzatnal-iden-nyaron-2021-09-02
 

Bokrétaünnep – Szerkezetkész a görögkatolikus múzeum legfelső pontja is

Kocsis Fülöp érsek metropolita és más egyházi méltóságok áldása mellett elhelyezték a koszorút a Görögkatolikus Egyháztörténeti Múzeum legfelső szintjén. A szerkezetkész épület a Bethlen Gábor utcán, a Szent Atanáz Hittudományi Főiskola szomszédságában, várhatóan jövő év pünkösdjén nyithat ki. A kettő-, illetve négyszintes épületben kiállítóterem, könyvtár, múzeum, tanulmányi ház, restaurátorműhely és múzeumpedagógiai foglalkoztató is lesz.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/bokretaunnep-szerkezetkesz-a-gorogkatolikus-muzeum-legfelso-pontja-is-2021-09-01

Tanévkezdés a honvéd kollégiumban – Nyíregyháza hamarosan újra katonaváros lesz

24 diák kezdte meg a tanévet a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiumban. Az új intézmény a 2021-2022-es tanévben fogadja először a tanulókat. Nyíregyháza 150 éves katonamúlttal büszkélkedhet, hamarosan pedig ismét katonaváros lehet – ezt Szabó István honvédelmi államtitkár mondta a tanévnyitón. Magyarországnak felkészült, magabiztos katonákra van szüksége, ehhez a honvédség célja, hogy 2026-ra harmincezer főre nőjön az aktív állomány és húszezerre az önkéntes tartalékosok száma.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tanevkezdes-a-honved-kollegiumban-nyiregyhaza-hamarosan-ujra-katonavaros-lesz-2021-09-02
 

Jubileumi tanévnyitóval indult az év a százéves Vasvári Pál Gimnáziumban

Fennállásának századik évfordulóját ünnepli idén a Vasvári Pál Gimnázium. Erre emlékezve jubileumi évnyitóval kezdődött a tanév a nyíregyházi iskolában. A diákok műsorát követően újra felavatták Vasvári Pál emlékszobrát, az alkotás megújult és az iskola bejárata mellett kapott helyet.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/jubileumi-tanevnyitoval-indult-az-ev-a-szazeves-vasvari-pal-gimnaziumban-2021-09-01
 

Harmadik oltás – A vakcina fontosságára hívja fel a figyelmet a háziorvos

Azok között, akik megkapták a koronavírus elleni vakcina szükséges dózisát, mindössze 0,2 százalékos újrafertőződési arányt mutattak ki – ezt Müller Cecília országos tiszti főorvos nyilatkozta. A beoltottak száma jelenleg valamivel több mint 5 és fél millió, ők igényelhetik a harmadik adag vakcinát is, ha már eltelt legalább négy hónap a második oltásuk időpontjától.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/harmadik-oltas-a-vakcina-fontossagara-hivja-fel-a-figyelmet-a-haziorvos-2021-08-31


Lackfi János nyitotta meg az Ünnepi Könyvhetet Nyíregyházán

Új helyen, szokatlan évszakban, kiéhezett lélekkel, visszatartott és új könyvekkel nyílt meg csütörtök délután Nyíregyházán is a 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok. A köszöntők után Lackfi János író, költő, műfordító beszélt az irodalomról, és arról, hogyan lett ő író, olvasó, szórakoztató ember.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/lackfi-janos-nyitotta-meg-az-unnepi-konyvhetet-nyiregyhazan-2021-09-03


Hétvégén az ásványoké volt a főszerep a Váci Mihály Kulturális Központban

A hagyományokhoz hűen idén is volt ásványbörze a Váci Mihály Kulturális Központban, mégpedig 35. alkalommal, szeptember 4-én és 5-én.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/hetvegen-az-asvanyoke-volt-a-foszerep-a-vaci-mihaly-kulturalis-kozpontban-2021-09-06
 

Nyugdíjas főzőverseny – Több mint 300-an főztek lecsót az Erdei Tornapályán

Több mint háromszázan vettek részt a nyugdíjas főzőversenyen az Erdei Tornapályán. Ebben az évben lecsót készítettek a szépkorúak, amit zsűri is értékelt. Mellette színpadi produkciók és játékos sportvetélkedő színesítette a rendezvényt.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyugdijas-fozoverseny-tobb-mint-300-an-foztek-lecsot-az-erdei-tornapalyan-2021-09-02