Nyíregyháza App – Minden információt megtudhatunk mobilunkon keresztül a városról

Nyíregyházának már mobilalkalmazása is van, az ingyenes applikációt pedig bárki letöltheti okostelefonjára. A fejlesztés országos szinten is egyedülállónak számít. Az alkalmazáson belül értesülhetünk a legfrissebb hírekről, a hulladékszállítás menetrendjéről, aktívan bekapcsolódhatunk a város mindennapi életébe, de akár az orvosi ügyeleti vagy a miserendet is elolvashatjuk.

 

Széles körű ügyintézés, egyszerű és gyors tájékoztatás – ezek jellemzik leginkább Nyíregyháza mobilalkalmazását, vagyis az NYHApp-ot. A NYÍRVV ötletét az adta, hogy megoldják a lakossági észrevételek, panaszok és javaslatok kezelését. A társaság célja, hogy egyszerűen lehessen megállapítani, hogy ki volt a bejelentő, milyen témában és honnan jelentette be az észrevételét. Erre tökéletes lehet egy ilyen mobilalkalmazás.

Rengeteg funkció az app-ban

Emellett számtalan funkciót kapott még ez az országos szinten is egyedülálló fejlesztés. A különböző, úgynevezett csempéken keresztül rengeteg információt lehet elérni, például a friss városi híreket, az attrakciókat, különböző menetrendeket, orvosi ügyeletet, de akár miserendet és hulladékszállítási beosztást is.

Ügyintézés egy kattintással

„Számos olyan felület és csempe, ami segíti a nyíregyházi lakosoknak a közügyek intézését és a saját ügyintézésüket, az applikáción keresztül hozzá tudnak férni sok mindenhez egyetlen egy gombnyomással. Sorszámot kérhetnek a kormányablakba, a mi esetünkben, a NYÍRVV-nél a közterület-foglalás bejelentésére is lehetőség van, elegendő a NYÍRVV-t megkeresni az applikációban. A gyors keresés funkcióval ez pillanatok műve. Az ott kiválasztott lehetőségek közül az igényüknek megfelelően akár a kárigényüket is tudjuk továbbítani, esetleg a közterület-foglalási igényüket is tudjuk továbbítani, de így van ez a többi céggel kapcsolatban is” – mondta Petró Árpád, a NYÍRVV ügyvezetője.

Turistáknak és helyieknek is szól

A felület folyamatosan frissül és nem csak a nyíregyháziaknak szól. Az attrakciók városa modulban a turisták megtalálhatják a város nevezetességeit, amelyeket térképen is jelölnek, az események menüpontban pedig naptár alapján kereshetnek rá a közelgő programokra. A nyíregyházi felhasználók regisztráció után is használhatják az ingyenesen letölthető applikációt.

Interaktív felhasználók

A városlakók a szavazás funkcióval a jövőben akár olyan dolgokról is dönthetnek például, hogy milyen virágot ültessen a NYÍRVV a Kossuth térre. Fontos cél, hogy a szolgáltatók és a lakosság közötti kommunikáció minél hatékonyabban működjön.

„Megpróbáljuk a nyíregyházi lakosokat jó értelemben befolyásolni, hogy a bejelentéseiket azok felé tegyék meg, akik tudnak is rajtuk segíteni. Ne különböző felületeket, portálokat használjanak, mert ez soha nem a megfelelő irány és lehetőség. Természetesen, hogyha közterület-fenntartással kapcsolatos a probléma, akkor ezen csak a NYÍRVV tud segíteni. Biztosítani tudjuk a lehetőséget, hogy szabályozott módon, hogyan történhetnek meg ezek a bejelentések. De ez van a NYÍRTÁVHŐ, a NYÍRSÉGVÍZ és az ÉAK Nonprofit Kft. tekintetében is. Ha például valakinek ürítés során összetörték a kukáját, akkor ezt a fogyasztóvédelmi törvénynek megfelelően, egy belépési regisztrációt követően egy gombnyomással be tudja jelenteni. Ezek a szükséges validálások azért vannak, mert így el tudjuk kerülni a kéretlen és a nem odaillő bejelentéseket” – tette hozzá Petró Árpád.

Kuponok az alkalmazásban

A nyíregyházi mobilalkalmazás országos szinten is egyedülállónak számít még. Múlt hét péntek óta elérhető, de már több százan letöltötték és használják. Azok, akik használják az applikációt, pontokat is gyűjthetnek, egy idő után pedig digitális városlakóvá is válhatnak. Egy másik hasznos funkciója még az alkalmazásnak a kedvezmények menüpont, ahol különböző belépőket, bérleteket vásárolhatnak meg olcsóbban azok, akik felmutatják a telefonjukat.