Az Electrolux Csoport elindítja beruházását Magyarországon: a középpontban Nyíregyháza!
Az Electrolux nyíregyházi telephelye

Az Electrolux Csoport elindítja tervezett, 2019 szeptemberében bejelentett beruházását, aminek középpontjában termékfejlesztés és új gyártástechnológia bevezetése áll a nyíregyházi hűtőszekrénygyárban.

A beruházás során a vállalat új termékcsaládokat fejleszt, hogy ezzel növelje a beépíthető és a nagyméretű szabadon-álló hűtőszekrények versenyképességét. A termékfejlesztésnek köszönhetően még energiatakarékosabban működő hűtőgépeket gyárt a vállalat az új, szigorúbb energiatörvény előírásait figyelembe véve. Az Electrolux üzleti stratégiája, hogy olyan vásárló-központú fejlesztésekre fókuszál, amik egyszerre támogatják hosszú távú céljait és a fenntartható, nyereséges működést.

A helyi beruházás része az Electrolux Csoport legnagyobb globális gyártástechnológiai beruházásának, aminek összértéke 8 milliárd svéd korona. Az Electrolux nyíregyházi telephelye ideális helyszín korszerű épületegyüttesének, hatékony gyártási és anyagmozgatási folyamatainak köszönhetően arra, hogy az ipar 4.0 irányelvei alapján megvalósuló beruházással az iparág élvonalát képviselje. A beruházás hozzájárul a még fenntarthatóbb működéshez: a svéd vállalat ambiciózus fenntarthatósági célkitűzése, hogy 2030-ig elérje az erőforráshatékony és klímasemleges működést. A beruházás az elkövetkezendő években folyamatosan történik, ami nem okoz fennakadást a fogyasztói igények kiszolgálásában.

Az Electrolux Jászberényben tovább folytatja a jelenlegi termékcsaládok, a beépíthető és kisméretű szabadon-álló termékek gyártását. A jászberényi telephely fontos pillére az Electrolux Csoport hűtőszekrénygyártásának. Jászberényben a termékfejlesztés folyamatos, hogy az itt gyártott termékek teljes mértékben megfeleljenek az új tűzállósági előírásoknak és az energiatörvény követelményeinek.

Az Electroluxról
Az Electrolux több mint 100 éve egy jobb életért dolgozik: a világ egyik vezető háztartásigép-gyártó vállalataként újraalkotja az ízek, a ruha- és otthonápolás, valamint a jólét élményét. Az Electrolux a világ minden pontján milliók számára kíván élvezhetőbb és fenntarthatóbb életet biztosítani. Márkáin keresztül, mint az Electrolux, AEG, és Frigidaire márka évente több mint 60 millió háztartási készüléket értékesít a világ több mint 120 országában. 2020-ban az Electrolux csoport forgalma 116 milliárd svéd korona volt, az alkalmazottak száma globálisan 48 000 fő. További információk az
www.electroluxgroup.com weboldalon.