17 évet kapott az ismert nyíregyházi fitneszmodellt brutálisan megszurkáló ex-férj

Féltékenységből húsklopfolóval és késsel támadt fitneszmodell feleségére, most különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék az ügy vádlottját.

Az ítélet tényállása szerint Sz.D. vádlott és a sértett házasságának megromlása miatt a sértett 2022. júniusában elköltözött kiskorú gyermekükkel a közös otthonból.

Sz.D. nem tudta elfogadni a tényt, hogy párja elhagyta őt, ezért 2022. szeptember 30-án a hajnali órákban nyírtelki otthonába hívta a nőt, ahol a gyermekük is tartózkodott.

A házban vita alakult ki közöttük, melynek során Sz.D  a széken ülő sértettet egy húsklopfolóval fejen ütötte, mely ütéstől a nő a  földre került. A vádlott ezt követően őt több alkalommal olyan erővel szúrta hátba, hogy a kés pengéje eltörött.

Miután a sértettnek sikerült felállnia, a vádlott a háta mögé került, belemarkolt a hajába, nyakát hátrafeszítette és egy másik késsel a nyaka mindkét oldalát megszúrta.

Mivel a kiabálásra felébredt és sírni kezdett a másik szobában alvó gyermekük, így a vádlott behúzta a nőt a hálószobába, utána vitt egy fejszét és egy kötelet, azonban a sértett ekkor halottnak tettette magát, így a vádlott abban a hiszemben, hogy kioltotta az életét, felhagyott a bántalmazással és öngyilkosságot kísérelt meg a fürdőszobában.

Ez idő alatt a sértettnek lehetősége nyílt a házból kimenekülni és a szomszédtól segítséget kérni.

A vádlott az eljárás során azzal védekezett, erős felindulás vezérelte a tettét, mert a sértett meghazudtolta őt, amikor felelősségre vonta, hol és kivel töltötte az éjszakát. A bíróság azonban nem fogadta el a védekezést, ugyanis a telefonszolgáltatótól beszerzett, sértett és vádlott készülékére vonatkozó cellainformációk és egyéb bizonyítékok ezt nem támasztották alá.

Az ítélet nem jogerős, bár az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: dr. Bartha Andrea, sajtószóvivő