A Belvárosi Betyárok nyertek a Fitt-Városon: közel háromezer érdeklődőt vonzott sportos majális
Fotó: Szarka Lajos

Közel háromezren látogattak el május elsején a Continental Arénába, ahol második alkalommal szervezte meg a Fitt-Város nagyszabású ingyenes rendezvényt az önkormányzat és a sportcentrum. A városrészek egy akadálypályán mérték össze erejüket, a bajnok végül a Belvárosi Betyárok csapata lett. A gazdag programkínálat keretében a nap során több mint 25 sportággal ismerkedhettek meg a rendezvényre érkezők.

Második alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a Fitt-Várost. A Continental Aréna parkolója, a küzdőtér, az uszoda is megtelt a különböző sportágakat kipróbáló városlakókkal. A Nyíregyházi Sportcentrum és Nyíregyháza önkormányzata által közösen meghirdetett eseményen a városrészek egy akadálypályán mérhették össze erejüket, a Városrészek Bajnoka végül a Belvárosi Betyárok csapata lett. A kilátogatók a főbejáratnál és a parkolók bejáratainál felállított információs pontokon tudták átvenni a menetlevelet és gyűjteni a pecséteket délelőtt 10 órától egészen 14 óráig, ezekkel értékes ajándékokat nyerhettek később. Az uszoda ingyenesen látta vendégül az érdeklődőket, emellett pedig külön programok várták az ovisokat is.

„Egy majálisra akartunk ráépíteni egy sportos lehetőséget, ami egy kicsit más, mint egy klasszikus majális rendezvény. Ez sportos majális, ahol 24 sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek, nemcsak a sportcentrum szokásait, hanem a városban működő más szakágak nyújtotta lehetőségeket is meg szeretnénk mutatni, de természetesen a szabadidősport rendezvényeket is igénybe vehetik a látogatók. Úgy mint itt mellettem ezt az elemet, ami az ország leghosszabb exatlon pályája”

– mondta el Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A parkoló közepén álló sátrakban helyi sportszervezetek, fitnesztermek és egészséges étrendkiegészítőket kínáló vállalkozások mutatkoztak be. Az ételudvarban pedig gasztronómiai ínyencségek és Nyíregyházán készült termékek várták a látogatókat.

„Nyíregyházának mindig nagyon fontos volt a sport, hiszen a versenysportnak és a szabadidős sportnak is kedvező körülményeket biztosít 2010 óta. Nagyon fontos továbbá, hogy olyan létesítményekben tudnak sportolni a fiatalok, amelyek biztonságot jelentenek akár a szakemberek, akár a sportolók számára kicsi gyermekektől az élsportolókig”

fogalmazott dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő.

A gazdag programkínálat keretében a nap során közel 30 sportágat lehetett kipróbálni és többek között olimpikonokkal és élsportolókkal is találkozhattak a kilátogatók.

„Nyíregyháza sportos város, ami a városvezetés részéről 2010 óta egy tudatos koncepció és program része. A sportoláshoz lehetőségre van szükség. Ez első körben infrastrukturális fejlesztést jelent, a BUSZACSA – most már Continental Aréna – nem volt a város tulajdona –, megkaptuk ingyenes tulajdonba adással a Magyar Államtól, amihez adott még több mint 2 milliárd forintot, amiből felújítottuk. Aztán elkészült az Atlétikai Centrum, ott is van a szabadidős sportnak külső rekortán futópálya, de sok rendezvény helyszíne is, mint ahogy a Continental Aréna, ahol a Fitt-Város program zajlik. Az uszoda most a versenyek helyszíne. Épült jégpálya, de készül a stadion is és mindezek emellett 29 szabadidős kondiparkunk, 80 km kerékpárút-hálózatunk, több rekortán futópályánk is van, amelyek eddig nem voltak. Ezekkel a lehetőségekkel a nyíregyháziak nagyon jól tudnak élni. Ami nagyon fontos és aminek a legjobban örülök, hogy ide családok jönnek, több generáció, együtt játékosan mozogni”

emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

A színpadon folyamatosan fellépők, sportági bemutatók színesítették a rendezvényt, a napot pedig a Face Team show-ja zárta.

Kapcsolódó galéria

Fitt-Város 2024 - délelőtti pillanatok