A legkiválóbb helyi finomságokat és minőségi kézműves alkotásokat kóstolhatjuk meg Nyíregyházán!

A legkiválóbb helyi finomságok és minőségi kézműves alkotások - erről szól a Nyíregyházi Turisztikai Iroda első Helyi Termék Fesztiválja! A tavasz beköszöntével egy új rendezvénnyel bővül a nyíregyházi programok sora, amelynek központjában ezúttal az ízek és a színek állnak. A Nyíregyházi Turisztikai Iroda egy olyan fesztivált szervez 2024. május 17-18-án, amelynek célja, hogy összekösse a város lakóit és látogatóit a helyi termelők és kézművesek egyedi termékeivel, értékeivel.

A nyíregyházi Helyi Termék Fesztiválon a legfrissebb terményekből készült specialitások és kézműves mesterművek várnak minden látogatót a Kossuth téren. „A termelői faházaknál sajttal, mézzel, szörpökkel, lekvárokkal, chilivel és savanyúságokkal is feltölthetik kamrájukat, a kézműveseknél pedig különleges kerámiákkal, textíliákkal, ékszerekkel és dísztárgyakkal lephetik majd meg magukat és szeretteiket”

– árulta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló rendezvényen 20 faházban, közel 40 kézműves és termelő portékáit ismerhetik majd meg, köztük szlovák és lengyel partnerek termékeit is.

A fesztivállal egy időben rendezik meg a Kossuth téren a nyíregyházi Városnapokat is, így a helyi kincsek mellett színpadi produkciók, várostörténeti kerékpártúra és koncertek is várják az érdeklődőket