Lelkünk egészségéért

A világon kb. 450 millió ember szorong és 120 millió depressziós. Évről évre tendenciaszerűen nő a kábítószert kipróbálók és a rendszeresen fogyasztók száma is. Közöttük pedig egyre több a fiatalkorú. Ezek vitathatatlan tények. A megdöbbentő statisztikákról hallunk nap mint nap, azonban az igazán hatékony összefogás, a tényleges lépések, a fiatal, felnövekvő generáció mentális egészségvédelme összességében mégis rendkívül elhanyagolt terület. Az ország lakosságának romló mentális állapota miatt fontos össztársadalmi szinten ráirányítani a figyelmet a különböző életszakaszokban jelentkező lelki betegségekre. A mentális megbetegedések nemcsak súlyos egészségügyi, hanem szociális és gazdasági problémát jelentenek világszerte.

SEGÍTSÉGET KELL KÉRNI!

A pszichiátriai problémával küzdő embertársaink betegsége nagyrészt az elszigeteltségükből fakad és ezek kizárólag orvosi kezeléssel nem oldhatók meg. Amennyiben megfelelő támaszt, szeretetet és lelki támogatást kapnak a kórházi, illetve gyógyszeres kezelés mellett, ők is a társadalom hasznos tagjai lehetnek. A lelki egészségért ugyanúgy, mint a fizikai jól létünkért, nap mint nap tennünk kell, de ha a probléma túllép rajtunk, ne féljünk segítséget kérni a szakemberektől!
A nagykállói Sántha Kálmán Szakkórház minden évben programsorozatokkal, előadásokkal hívja fel a figyelmet a lelki egészség fontosságára. Az idén október 10-én a szakkórház dísztermében előadásokat hallhatnak az érdeklődők 12 órától.

Sántha Kálmán Szakkórház

(Fotó: internet)