Hírösszefoglaló: Újabb enyhítések jönnek, készül a Jégkorszak, egyedülálló tárlat nyílik

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Jégkorszak Interaktív Állatbemutató – Elkezdődött a nagyszabású beruházás az állatparkban

Elkezdődött a Jégkorszak Interaktív Állatbemutató kialakítása a Nyíregyházi Állatparkban. Magyarországon eddig még egy vidéki állatkertben sem volt ekkora volumenű beruházás. Az állatpark igazgatója úgy nyilatkozott, az új attrakció megépítése után akár a 800 ezret is elérheti majd a látogatók száma.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/jegkorszak-interaktiv-allatbemutato-elkezdodott-a-nagyszabasu-beruhazas-az-allatparkban-2021-04-27

Egészségügyi centrum – Szombattól kezdődik a hajléktalanok ellátása

Elkészült a Tokaji úti Albérlők Házában kialakított egészségügyi centrum, ahol szombattól 24 órás egészségügyi ellátást biztosítanak a hajléktalanok számára. Az orvosi ellátás mellett a fekvőbeteg-ellátás is biztosított lesz számukra, a több mint 400 millió forintos komplex fejlesztés részeként.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/egeszsegugyi-centrum-szombattol-kezdodik-a-hajlektalanok-ellatasa-2021-04-29

Jól halad a Nemzeti Összetartozás Emlékmű készítése – Június 4-re a helyére kerül a szobor

Már elkészültek a levelei és kiöntötték az összes darabját annak a bronzszobornak, amely Nyíregyháza MJV megbízásából, a trianoni békediktátum centenáriumára készül. A több mint 4,5 méter magas szobrot a Magyar Honvédség szállítójárműve, rendőri felvezetés mellett juttatja majd el Nyíregyházára, június negyedikéig.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/jol-halad-a-nemzeti-osszetartozas-emlekmu-keszitese-junius-4-re-a-helyere-kerul-a-szobor-2021-04-28

Foglalkoztatási paktum a munkaerőpiacért – Újabb gyár csatlakozott az együttműködéshez

9,6 milliárd forintot fordítanak a foglalkoztatás javítására egy paktum keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a következő uniós ciklusban. Egyre több cég csatlakozik ehhez az együttműködéshez, szerdán a nyírszőlősi Bonduelle gyárral kötöttek szerződést. A munkaerő-piaci adatok javulása érdekében a képzési rendszer átalakításán is dolgoznak a kormányhivatal szakemberei.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/foglalkoztatasi-paktum-a-munkaeropiacert-ujabb-gyar-csatlakozott-az-egyuttmukodeshez-2021-04-28

Közbiztonság – Térfigyelő kamerák is segítik a közterület-felügyelők és a polgárőrök munkáját

Térfigyelő kamerák is segítik a közterület-felügyelők munkáját, akik az elkövetkezendő időszakban a szokásosnál gyakrabban, éjszaka és hétvégén is emelt számban végeznek ellenőrzéseket. A közterületek mellett a parkokat és a játszótereket is gyakrabban ellenőrzik majd a felügyelők, amelyben a rendőrség és a polgárőrség is segíti a munkájukat.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/kozbiztonsag-terfigyelo-kamerak-is-segitik-a-kozterulet-felugyelok-es-a-polgarorok-munka-2021-04-26

Újabb enyhítések jönnek – Az intézkedések jelentős része védettséghez kötött lesz

Újabb enyhítések jönnek négymillió beoltott után. A kormány véglegesítette az új szabályokat, a kijárási tilalom éjféltől kezdődik majd, az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni, viszont a maszkhasználat továbbra is kötelező marad azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott vagy a fertőzésen átesett személyek tartózkodhatnak. Az új intézkedések jelentős része védettséghez kötött.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujabb-enyhitesek-jonnek-az-intezkedesek-jelentos-resze-vedettseghez-kotott-lesz-2021-04-26

Kikapcsolódás a Balatonnál – Júniusban indul az első turnus a Szigligeti Gyermeküdülőben

A hagyományoknak megfelelően, 2021-ben is várják a Szigligeti Gyermeküdülőben a nyíregyházi általános iskolák diákjait. Idén közel 900, nyíregyházi székhelyű alapfokú iskolában tanuló gyermek táborozhat a Szigligeti Gyermeküdülőben, 10 turnusban.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/kikapcsolodas-a-balatonnal-juniusban-indul-az-elso-turnus-a-szigligeti-gyermekuduloben-2021-04-30

Honfoglalás kori tárlat – Nyíregyházán a Kárpát-medence legnagyobb kiállítása

A Kárpát-medence legnagyobb honfoglalás kori kiállítását nyitja meg a Jósa András Múzeum. A vándortárlat május 14-től november 14-ig marad Nyíregyházán. A Csíkszeredáról érkezett Elit alakult című kiállítást a Szabolcs vezér földje tárlat egészíti ki a múzeumban.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/honfoglalas-kori-tarlat-nyiregyhazan-a-karpat-medence-legnagyobb-kiallitasa-2021-04-29

Csütörtökön virtuálisan adták át a Tudományos Diákköri Konferencia díjait

2021 tavaszán rendezték a hazai felsőoktatás idei legnagyobb hallgatói tudományos seregszemléjét, a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, amelyet az Országos Tudományos Diákköri Tanács 11 kiválasztott intézménnyel közösen bonyolított le. A COVID-helyzetre tekintettel az idén 70 éves mozgalom történetében először online formában, több mint 5000 hallgató részvételével zajlott a nagyszabású rendezvénysorozat. A Nyíregyházi Egyetem adott otthont az OTDK két szekciójának is: a Pedagógia, Pszichológiai, Andragógiai, Könyvtártudományi Szekciónak, illetve a Tanulás- és Tanításmódszertani Tudástechnológiai Szekciónak. Mind az OTDK vezetése, mind a helyi szervezőbizottságok és résztvevők eredményesnek ítélték az eseményt.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/csutortokon-virtualisan-adtak-at-a-tudomanyos-diakkori-konferencia-dijait-2021-04-28

Falunyitány – Május elsején már vendégeket fogad a Sóstói Múzeumfalu

Zenés-táncos mulatság nem, de májusfadíszítés lesz május elsején a múzeumfaluban. Csak oltási igazolvánnyal fogadják és kedvezményekkel várják hétvégétől a látogatókat. Vélhetően a pünkösd már a hagyományok szerint alakul a skanzenben.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/falunyitany-majus-elsejen-mar-vendegeket-fogad-a-sostoi-muzeumfalu-2021-04-28

Látogatható az idősotthon – Szigorú szabályok mellett fogadhatják a családtagokat

A múlt hétvégétől újra fogadhat látogatókat a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Pacsirta utcai és Rozsnyai utcai idősek otthona. A személyes látogatásra csak előre egyeztetett időpontban, kedden vagy csütörtökön van lehetőség. Egy-egy alkalom időtartama nem haladhatja meg a 30 percet, maszkviselés és a védőtávolság betartása mellett.

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/latogathato-az-idosotthon-szigoru-szabalyok-mellett-fogadhatjak-a-csaladtagokat-2021-04-26

Városi, közös tánc, civil kezdeményezésre – a Jerusalema Nyíregyházán is hódít!

Lakóközösségek, civil szervezetek, baráti társaságok, intézmények nagy örömmel szálltak be a szájhagyomány útján terjedő vágyba: elfogadva a kihívást, legyen egy közös, nyíregyházi tánc!

További információk:
https://www.nyiregyhaza.hu/post/varosi-kozos-tanc-civil-kezdemenyezesre-a-jerusalema-nyiregyhazan-is-hodit-2021-04-30