Kikapcsolódás a Balatonnál – Júniusban indul az első turnus a Szigligeti Gyermeküdülőben
Kodályos diákok 2020-ban a Balatonnál

A hagyományoknak megfelelően, 2021-ben is várják a Szigligeti Gyermeküdülőben a nyíregyházi általános iskolák diákjait. Idén közel 900, nyíregyházi székhelyű alapfokú iskolában tanuló gyermek táborozhat a Szigligeti Gyermeküdülőben, 10 turnusban.

Minden nyáron több turnusra jelentkezhetnek a Szigligeti Gyermeküdülőbe Nyíregyháza általános iskoláinak tanulói. A turnusok hétfőtől szombatig tartanak, és az önkormányzat döntésének megfelelően a részvételi lehetőséget kiterjesztették a gyakorló, egyházi és alapítványi iskolákban tanuló diákokra, a fenntartó intézmény státuszától függetlenül.

„Amennyiben az ide vonatkozó pandémiás jogszabályok lehetővé teszik, a NYÍRVV idén is megszervezi a nyíregyházi diákok balatoni kikapcsolódását. Ez abban nyilvánul meg, hogy mi koordináljuk a gyermekek jelentkezését, utaztatását a táborba, valamint az ottani tábori élet megszervezésében is részt veszünk” – mondta el televíziónknak Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

900 gyermeket várnak

Május 4-ig, az iskolákban kijelölt kontaktszemélyeknél jelentkezhetnek a felsős diákok szülei, a korábbi hagyományoknak megfelelően 10 turnusban, melyek június 14-től augusztus 27-ig tartanak, heti bontásban. Erről már Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere beszélt.

„Az önköltség 36 ezer forintot jelent, ez minden díjat magában foglal, ebből jöhet le 10 ezer forint támogatás a 3 vagy több gyermeket nevelő családoknál, vagy tartósan beteg gyermeket nevelő vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családoknál.”

A Szigligeti Gyermeküdülő idei programjában többek között hajókirándulás és várlátogatás is várja a közel 900 gyermeket, és mivel nagy az érdeklődés, ezért idén már bővítették is a kezdeti létszámot.