Közbiztonság – Térfigyelő kamerák is segítik a közterület-felügyelők és a polgárőrök munká
Fotó: Illusztráció

Térfigyelő kamerák is segítik a közterület-felügyelők munkáját, akik az elkövetkezendő időszakban a szokásosnál gyakrabban, éjszaka és hétvégén is emelt számban végeznek ellenőrzéseket. A közterületek mellett a parkokat és a játszótereket is gyakrabban ellenőrzik majd a felügyelők, amelyben a rendőrség és a polgárőrség is segíti a munkájukat.

A jó idő beköszöntével és a korlátozások részleges feloldásával újra nyüzsgő várossá vált Nyíregyháza a hétvégén. A további nyitásokra a közterület-felügyelők is felkészültek, Bodrogi László, a Közterület-felügyelet vezetője televíziónknak elmondta, minden évben készülnek a tavaszi, nyár eleji időszakra, amikor a rendőrséggel és a polgárőrséggel közösen tartanak éjszakai akciókat, különösen hétvégenként.

Ilyenkor főleg a szórakozóhelyek környékét, a belvárost, a közösségi tereket ellenőrizzük, hiszen ilyen helyeken, amikor valaki jókedvű, előfordulhat hangoskodás, rongálás, és egyéb más szabálysértés, amelyekkel szemben fel kell lépnünk. Most is ilyesmire készülünk, hiszen a következő lesz talán az első olyan hétvége, amikor mindenki kiszabadulhat majd.”

A felügyeletvezető hozzátette, a térfigyelő kamerák is nagy segítséget nyújtanak a munkájukban, összesen 218 darab ilyen kamera működik Nyíregyházán. A közbiztonság szempontjából is fontos a hálózat, de különböző balesetek rekonstruálásában és bűncselekmények felderítésében is sokat segít a rendszer. Az önkormányzat által működtetett polgárőr kuratórium és a polgárőr egyesületek is felkészültek a tavaszi nyitásra – ezt már Bordás Béla, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közbiztonsági Közalapítványának kuratóriumi elnöke mondta el.

A város területén a polgárőr egyesületek folyamatosan járőröznek. Ilyenkor a szolgálatokat mindig sűríteni szoktuk. Ebbe az augusztus végéig tartó akcióba több városrész egyesülete is be van vonva. A fiatalok alig várják, hogy mehessenek szórakozni, ilyenkor a polgárőrök a rendőrséggel közösen végeznek szolgálatot, így együtt fogják ellenőrizni a város közterületeit.”

Bordás Béla hozzátette, a polgárőrök önállóan is végeznek figyelő szolgálatot, különösen a következő hetekben, hiszen a 4 millió beoltottat követően várhatóan éjfélre tolódik a kijárási korlátozás kezdete.

Fehér Attila